SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New Jersey Devils – New York Islanders: Palaako Saarelaiset takaisin voittokantaan?
  • Johannes
    Romu

New Jersey Devils – New York Islanders: Palaako Saarelaiset takaisin voittokantaan?

julkaistu: 07.02.2019 13:01

Itäisessä konferenssissa ja Metropolin divisioonassa kohtaavat New Jersey Devils ja New York Islanders. Pelipaikkana on paholaisten kotiluola Prudential Center.

Kotijoukkue New Jersey Devils jatkaa neljän ottelun kotipelisarjaansa. Paholaiset aloittivat kotipelisarjansa edellisessä ottelussa, kun joukkue sai vastaansa vieraskiertueella olevan Los Angeles Kingsin. Ottelu herätti paljon huomiota, kun Ilya Kovalchuk saapui entisenä paholaisena takaisin kotihalliin. Kovalchuk vastasi Devils -fanien ”buuauksiin” viimeistelemällä ottelussa kuninkaiden viimeisen maalin, jonka vierasjoukkue vei tylysti nimiinsä maalein 1-5. Tappio oli paholaisten kolmas peräkkäinen kotiaskissa.

New Jersey Devils pelaa loppukauden kunniasta, sillä joukkueen realistiset tavoitteet pudotuspelipaikasta ovat minimaaliset! -niitä ei ole. Paholaiset ovat itäisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä ja Metropolin divisioonasta joukkue löytyy viimeisenä, 47 pisteellä.

Paholaisia riivaa edelleen avainpelaajien loukkaantumiset. Supertähti Taylor Hall on sivussa ainakin seuraavat kaksi kotipeliä. Puolustajat Sami Vatanen sekä Ben Lovejoy parantelevat itseään ja heidän pelaamisensa on epävarmaa. Hyviä uutisia paholaisten leiriin tuo Cory Schneiderin (maalivahti) paluu NHL -kokoonpanoon. Kassari kävi AHL:n puolella hakemassa pelituntumaa ja availi Kings -ottelussa luukkua. Maalivahtia ei ole vielä varmistettu, mutta Schneider palannee loukkaantumisensa jälkeen maalinsuulle.

Vierasjoukkue New York Islanders käväisi edellisessä ottelussa Boston Bruinsin vieraana TD Gardenissa, missä joukkue otti tiukan väännön jälkeen tukkaan maalein 1-3. Bostonille kärsitty tappio tiivisti entisestään itäisen konferenssin kärkikahinoita. Saarelaiset ovat kuitenkin tappiosta huolimatta itäisen konferenssin kolmantena ja joukkue johtaa Metropolin divisioonaa, 66 pisteellä.

Saarelaisten kokoonpanosta puuttuvat hyökkääjä Andrew Ladd ja puolustaja Thomas Hickey. Molemmat sankarit ovat ottaneet kontaktia harjoituksissa ja lähenevät pelikuntoa. Maalissa aloittanee ykkösmolari Robin Lehner (93.15/2.02).

New York Islanders palaa ylihuomenna kotiaskiin. Saarelaisilla on edessään B2B -ottelut kotiluolassa, kun joukkue saa lännestä vieraakseen Colorado Avalanchen ja Minnesota Wildin.

Joukkueet kohtaavat neljättä kertaa tällä kaudella toisensa. Kolme edellistä kohtaamista on mennyt New York Islandersille, joista kaksi voittoa on varsinaisella peliajalla. Joukkueet kohtasivat noin kolme viikkoa sitten Nassau Coliseumilla, missä Barry Trotzin saarelaiset voittivat ottelun maalein 4-1.

Ottelu antaa osviittaa siitä, mitä on tulossa tulevana yönä. Saarelaiset tappoivat hyvällä viisikkopelaamisella paholaisten hyökkäyspelaamisen ja riisui Devilsin totaalisesti aseista.

Kohtaamisessa on turha puhua kotiedusta tai vierasjoukkueen matkarasituksesta, niitä ei ole. New York Islandersin täytyy romahtaa pelillisesti todella pahasti, että kotijoukkueella on mahdollisuudet Prudential Centerissä.