SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New Jersey Devils – Edmonton Oilers: Primetime-kiekkoa Göteborgissa!
  • Toimitus

New Jersey Devils – Edmonton Oilers: Primetime-kiekkoa Göteborgissa!

julkaistu: 06.10.2018 18:34

Devils ja Oilers avaavat kautensa osana NHL Global Series Challengea Ruotsin Göteborgissa lauantain Prime Time -otteluna parhaaseen katseluaikaan alkaen kello 20(!).

Entisten seurakavereiden ja Hart Trophy-voittajat Taylor Hall ja Connor McDavid ovat kiistatta joukkueidensa suurimmat tähdet.

Hall oli Oilersin ykkösvaraus vuodelta 2010, pelasi kuusi kautta Öljymiehissä ja siirtyi Devilsiin kesällä 2016 vaihtokaupassa ruotsalaispakki Adam Larssoniin. Hall oli viime kaudella änärin pistepörssin kutonen 93 pinnalla (39+54).

McDavid varattiin Oilersin ykkösvarauksena puolestaan vuonna 2015. Viime kausi oli miehen kolmas ja pistepörssin voitto tuli miehen ennätyspistein (108) ja myös 41 maalia olivat kanukkisentterin ennätys tähänastisista kausista.

Oilersin rosterissa suomalaisittain on suurennuslasin alla tietysti Jesse Puljujärvi, joka aloittaa Ryan Stromen johtamassa kolmosvitjassa, missä toisessa laidassa pelaa Tobias Rieder.

Jesse Puljujärvi tekee vähintään yhden pisteen @2.00

» pelaa kohdetta leovegasilla

Jesse Puljujärvi tekee vähintään kaksi pistettä @4.50

» pelaa kohdetta leovegasilla

McDavid on itseoikeutetusti Oilersin ykkössentteri. Kakkosta johtaa saku Leon Draisaitl, joka ei siis pelaa enää laidassa Oilersin kruununjalokiven vieressä.

SKA Pietarissa kaksi kannua voittanut Mikko Koskinen ei esiintynyt edukseen harjoituspeleissä ja aloittaa tänään Oilersin luukkuvahtina, kun Cam Talbot näyttää, miten änärissä torjutaan.

Viime kaudella Todd McLellanin suojatit aloittivat liigan heikosti saldolla 1-4-0 ja huono startti johti heikkoon kauteen, missä pelit ailahtelevat monestakin syystä. Toissa kaudella Oilersin edetessä tuolloin pudotuspeleihin asti ensimmäistä kertaa 11:een kauteen, kausi starttasi saldolla 7-1-0.

Oilers kaatoi NHL Global Series Challengen ensimmäisessä ottelussaan Kölnerin 4-3 jatkoilla Stromen iskiessä voittonyytin.

Devils puolestaan kaatoi Bernin 3-2 jatkoilla omassa NHL Global Series Challengen avauksessaan. Hall ratkaisi pelin jatkoilla.

Devils ei toki ole mikään yhden miehen show. Joukkueen toissa kesän ykkösvaraus ja ykkössentteri, sveitsiläinen Niko Hischier nakutti viime kaudella 20 reppua, 32 syöttöpinnaa ja sijoittui 52 pisteellä keltanokkien pörssissä kuudenneksi.

Devilsin ykköspakki on itseoikeutetusti Sami Vatanen, joka vetää kovimmat jääajat joukkueessa.

Scandinaviumissa molemmat haluavat luonnollisesti hyvän alun kauteen. Ensimmäisten kierrosten pelit ovat kuitenkin niille luonteenomaisesti kaikkea muutakuin puolustusorientoituneiden joukkueiden vääntöjä ja verkot soivat enemmän kuin laki määrää.