SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New Jersey Devils – Anaheim Ducks: Ankkalauma saapuu Prudential Centeriin!
  • Johannes
    Romu

New Jersey Devils – Anaheim Ducks: Ankkalauma saapuu Prudential Centeriin!

julkaistu: 19.01.2019 13:33

Illan toisessa primetime -ottelussa New Jersey Devils saa vieraita lännestä, kun Anaheim Ducks saapuu Prudential Centeriin. Kiekko tippuu jäähän klo: 20:00 Suomen aikaan. Ottelu pelataan paikallista aikaa klo: 13:00.

Kotijoukkue New Jersey Devils saapuu kotiyleisön eteen kahden ottelun tappioputkessa. Joukkue käväisi kahden ottelun vieraskiertueella, missä tukkaan tuli niin Columbus Blue Jacketsille (4-1) kuin edellisessä ottelussa New York Islandersille (4-1).

Paholaisten viime aikaiset otteet kaukalossa eivät ole vakuuttaneet, kun joukkue on saalistanut vain kaksi voittoa viimeisestä seitsemästä pelistä. Paholaisten hyvä alkukausi on taakse jäänyttä elämää ja joukkueen on aika tottua ajatukseen, että Prudential Centerissä ei pelata kevään tosipelejä.

Paholaiset ovat itäisen konferenssin kellariosastoa. Joukkue majailee tällä hetkellä itäisen konferenssin sijalla 13 ja Metropolin divisioonassa toiseksi viimeisenä, 43 pisteellä. Eroa pohjalla viihtyvään Philadelphia Flyersiin on vain yksi piste.

Paholaiset kärsivät myös avainpelaajien loukkaantumisista, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi joukkueen peliin viime aikoina. Joukkueen ykköspyssy ja hyökkäyspelin sielu, Taylor Hall on ollut jo tovin poissa kokoonpanosta ja tähtihyökkääjä palannee askiin vasta tähdistöottelun jälkeen. Runkopuolustaja Ben Lovejoy kärsii ylävartalovammasta ja puolustajan pelikunto selvinnee lähempänä ottelua.

pitkäaikaispotilaat Cory Schneider (maalivahti), Stefan Noesen (hyökkääjä) sekä Joey Anderson (hyökkääjä) parantelevat itseään Allstar -tauon yli. Hyökkääjä Miles Wood palannee kokoonpanoon Ducks -otteluun. Maalissa aloittanee Mackenzie Blackwood (93.00/2.33).

Vierasjoukkue Anaheim Ducks sai edellisessä ottelussa poikki 12 ottelun tappioputkensa. Ankkalauma voitti vieraskaukalossa Minnesota Wildin puhtaasti 0-3 ja näin katkesi myös järkyttävän pitkä tappioputki. Ankkalauma on viiden ottelun mittaisella vieraskiertueella. Joukkue kärsi tappiot kiertueen alussa niin Winnipeg Jetsille (4-3ja) kuin Detroit Red Wingsille (3-1).

Ankat ovat pitkästä tappioputkesta huolimatta mukana taistelemassa pudostuspelipaikasta. Ankkalauma on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa sijalla 11 ja Tyynenmeren divisioonassa joukkue on sijalla kuusi, 49 pisteellä. Matkaa viimeiseen pudostupelipaikkaan on vain piste.

Ankkalauman kiertue päättyy huomenna Nassau Coliseumille, missä joukkue kohtaa kovassa vireessä olevan New York Islandersin.

Ankat kärsivät myös loukkaantumisista, kun joukkueen vahvuudesta poissa ovat pitkäaikaispotilaat Corey Perry (hyökkääjä), Ryan Miller (maalivahti) sekä puolustaja Kevin Bieksa. Kiertueella kovia kokeneet hyökkääjät Ryan Kesler ja Jakob Silfverberg ovat myös poissa kokoonpanosta. Maalissa aloittanee ykkösmolari John Gibson (92.07/2.69).

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella toisensa. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Honda Centerissä joulukuussa, missä Ankkalauma oli runsasmaalisen ottelun jälkeen parempi rankkareilla maalein 6-5rl.

Ottelun  ennakkosuosikki on New Jersey Devils. Täytyy kuitenkin muistaa, että joukkue palaa vieraskiertueelta kotiin sekä joukkueella on edessään viimeinen ottelu ennen tähdistöottelun tuomaa taukoa. Vieraskiertueen jälkeinen kotipeli on aina haastava ja joukkueen silmissä saattaa myös kiiltää ottelun jälkeiset pitkät vapaat, jotka voivat vaikuttaa henkiseen valmistautumiseen negatiivisesti.

Anaheim Ducks sai pitkän tappioputken poikki, millä on suuri positiivinen vaikutus joukkueen tunnetilaan niin kopissa kuin kaukalossa, varsinkin vieraskiertueella. Toinen asia, joka painaa todella paljon vaakakupissa on pudotuspelit. Ankoilla on kaikki avaimet omissa käsissä, joka takaa sen, että joukkue on varmasti valmis otteluun.

New Jersey Devilsin hyökkäyspelaaminen oli vieraskiertueella todella surkeaa. Ankat on joukkue, joka pystyy tiiviillä puolustuspelaamisella eliminoimaan paholaisten hyökkäyspelin. Ottelun lähtökohdat, kotijoukkueen viimeaikaiset otteet kaukalossa ja olosuhteet huomioiden, on vierasjoukkue tänään se, millä on enemmän motivaatiota voittaa ottelu.