SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
“Kylmiä väreitä” – CS:GO-joukkueet pelasivat yli sata kierrosta samaa karttaa
  • Juuso
    Syngelmä

“Kylmiä väreitä” – CS:GO-joukkueet pelasivat yli sata kierrosta samaa karttaa

julkaistu: 31.01.2022 07:25

BLAST Premier Spring Groups 2022 saatiin sunnuntaina lohkovaiheen osalta päätökseen, kun C-lohko pelasi keskinäiset ottelunsa. Lohkossa pelasivat Evil Geniuses, Liquid, FaZe ja Vitality. Kierroksen kuudesta ottelusta peräti viisi ensimmäistä pelattiin Infernossa.

Avausottelussa kohtasivat Evil Geniuses ja Vitality. Uudistunut Evil Geniuses ei ehtinyt kissaa sanoa, kun Emil “Magisk” Reifin ja Peter “dupreeh” Rasmussenin kokoonpanoonsa lisännyt joukkue voitti avauspuoliskon 12–3 ja sitä myötä ottelun 16–3.

Avausottelun paras oli Dan “apEX” Madesclaire, jonka HLTV-rating oli peräti 2.11. Se on toistaiseksi turnauksen paras rating yhdessä kartassa. Yhdysvaltalaisjoukkueessa kaikki jäivät alle 1:n ratingin.

Toisessa ottelussa kohtasivat FaZe ja Liquid. Ottelusta tuli todella tiukka, kun FaZe pakotti ottelun jatkoajalle. Liquidin selkäranka jatkoajalle tultaessa oli ilmeisesti katkennut, sillä FaZe voitti ottelun suoraan ensimmäisellä jatkoajalla 19–15.

Ottelun paras pelaaja oli FaZe-debyyttinsä tehnyt virolaistähti, Robin “ropz” Kool, joka otti ainoana yli 30 tappoa (34) ja sai 1.60 ratingin.

Voittajien ottelussa kohtasivat siis Vitality ja FaZe. Ottelun voittaja jatkoi lohkofinaaliin. Pelattavaksi kartaksi valittiin jälleen Inferno.

FaZe aloitti ottelun CT-puolella dominoivan vahvasti. Tauolle lähdettiin FaZen johtaessa 12–3. FaZe voitti toisen pistoolikierroksen ja ottelu tuntui olevan ohi. Kuin ihmeen kaupalla Vitality nousi 15–7 takaa-ajoasemasta jatkoajalle ja mursi FaZen selkärankan täydellisesti.

Vitalityn Mathieu “ZywOo” Herbautille ainoana yli 30 tappoa (31) ja 1.39 rating. Vitality otteluvoittoon lukemin 19–15 ja ensimmäisenä lohkofinaaliin.

Vitalityn voitonjuhlia uskomattoman comebackin jälkeen voit katsoa alta.

Lohkohäviäjä ratkaistiin jälleen kutkuttavassa trillerissä, kun Evil Geniuses ja Liquid kohtasivat Infernossa.

Evil Geniuses oli nyt selvästi paremmin hereillä kuin avausottelussaan Vitalitya vastaan. Evil Geniuses sai kartta- ja ottelupallon 15–14 tilanteessa, mutta lopulta Liquid voitti ottelun ensimmäisellä jatkoajalla 19–17.

Ottelussa kaksi Liquidin pelaajaa, Jonathan “EliGE” Jablonowski sekä joukkueen yksi uusista lisäyksistä, Josh “oSee” Ohm saivat molemmat 30 tappoa.

Tapion myötä Evil Geniuses jäi lohkoneloseksi.

Päivän viimeisessä Infernossa FaZe ja Liquid kamppailivat siitä, kumpi pääsee pelaamaan lohkofinaaliin Vitalitya vastaan.

Vitalitya vastaan loistavan CT-puolen pelannut FaZe sai tällä kertaa vain neljä kierrosta kasaan, kun se aloitti puolustuksessa. Eurooppalaisten onneksi terroristipuoli kulki mallikkaasti, kun FaZe tasoitti tilanteeksi 12–12.

Liquid sai ottelupallon tilanteessa 15–12, mutta FaZe venytti ottelun jatkoajalle. Ottelu päättyi upean nousun jälkeen FaZen voittoon 19–17.

Lohkofinaalissa kohtasivat siis FaZe ja Vitality. Katsojien kiitokseksi finaalissa ei pelattu Infernoa. Pelattavaksi kartaksi valikoitui sen sijaan Overpass.

Toisin kuin näiden joukkueiden avausottelussa, ensimmäinen puolisko oli huomattavasti tasaisempi. CT-puolella aloittanut voitto avauspuoliskon 9–6.

Ropz ja FaZen muut pelaajat olivat liekeissä, kun yksilötaistelut kääntyivät kerta toisensa jälkeen fazelaisten hyväksi. FaZe voitti ottelun 16–10.

BLAST Premier Spring Groups 2022 C-lohkon tulokset

  1. FaZe
  2. Vitality
  3. Liquid
  4. Evil Geniuses

Lähteet: HLTV, FaZeClan, TeamVitality, karriganCSGO

Kuva: FaZeClan

Tuoreimmat uutiset: