SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Neftehimik – Jokerit: Narrien vieraskiertue alkaa!
  • Toimitus

Neftehimik – Jokerit: Narrien vieraskiertue alkaa!

julkaistu: 13.10.2018 15:01

Idän kasi Neftehimik ja lännen kolmonen Jokerit kohtaavat tänään vieraiden startatessa kolmen pelin vieraskiertueelle.

Neftehimik Nizhnekamsk on voittanut viidestä edellisestä pelistään kolme ja hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla.

Kolmesta edellisestä kotipelistä se on voittanut kaksi eikä ole hävinnyt kertaakaan varsinaisella peliajalla. Neftehimik kaatoi neljä päivää sitten Spartak Moskovan kotonaan 4-1.

Jokerit on voittanut edellisen kerran Nizhnekamskissa lokakuussa 2015, jolloin se voitti kolmella repulla isäntänsä Pekka Jormakan, Jesse Joensuun ja Tommi Huhtalan nyyteillä. Kaksi edellistä uurastaa yhä narripaidassa, mutta jälkimmäinen kiekkoilee tätä nykyä Mannheimissa.

Jesse Joensuu tekee maalin @5.10

» pelaa kohdetta leovegasilla

Idän viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevan Neftehimikin ja Jokerien tämän kauden esityksissä silmiinpistävin ero on ollut maalinteossa, mikä on ollut isännille yhtä tervanjuontia. Narreihin verrattuna verkot ovat soineet 25 kertaa vähemmän.

Neftehimikin selvä ykköspyssy on ollut JYPistä treidattu Juuso Puustinen, joka on ampunut enemmän nyyttejä kuin yksikään narri-peluri tällä kaudella. Puustisen saldo 15 pelissä on kahdeksan osumaa ja 13 pistettä.

Neftehimikin toiseksi tehokkain peluri on ollut myös JYPistä siirtynyt Joonas Nättinen, jonka maila on soinut viiden maalin ja 11 pinnan arvoisesti alkukauden peleissä.

Suomalaiskaksikko tekee tuhojaan Neftehimikin ykkösnyrkin laidoilla ketjussa, jota johtaa Kärpistä tullut Mikael Ruohomaa. Sentterin saalis on jäänyt laihaksi, sillä plakkariin on kertynyt toistaiseksi vasta yksi maali ja kahdeksan pinnaa.

Jokerit lähti reissuun kahden voiton myötätuulessa kääntäen suunpielet taas hymyyn umpisurkean SKA-pelin jälkeen.

Dinamo Minskin ja Vitjazin kaadoissa narrien ykkössentteriksi Peter Reginin loukkaantumisen myötä noussut John Norman iski yhteensä kolme kassia.

Jokerien peliä dominoivan ketjun laidassa työmyyrä Joensuu osui kahdesti. Brian O’Neill nakutti puolestaan maalin ja antoi neljä maalisyöttöä. Lauri Marjamäki peluutti O’Neillia sentterinä Minskiä vastaan.

Janis Kalnins on torjunut upeasti Jokerien maalinsuulla läpi kauden ja oli ansaitusti maalissa myös noissa voitokkaissa otteluissa. Kahdeksasta pelaamastaan ottelusta latvialainen on hävinnyt vain kahdesti, joista toisen jatkoilla Pietarissa.

Mainiosti vieraissa viihtyville narreilla kannattaa hakea tänään maaleja, joista maksetaan ihmeen suuria kertoimia niiden toteutumaan nähden.