Na’Vi Kölnin mestaruuteen — s1mple rikkoi ennätyksiä
  • Juuso
    Syngelmä

julkaistu: 19.07.2021 17:00

Kölnin loppuottelussa nähtiin maukas uusinta, kun edelliset lanifinalistit (IEM Katowice 2020) Na’Vi ja G2 kohtasivat uudelleen pitkän online-aikakauden jälkeen. Ottelu pelattiin “paras viidestä” -periaatteella. Pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Dust2 (Na’Vi), Mirage (G2), Nuke (Na’Vi), Inferno (G2) ja Ancient.

Dust2 (Na’Vi 16—11)

Na’Vi aloitti avauskartan hyökkäyspuolella menemällä suoraan 5—0 johtoon. G2 tuli finaaliin mukaan ja tauolle lähdettiin Na’Vin johtaessa 8—7. Uskomattomassa vireessä oleva Na’Vin Aleksandr “s1mple” Kostyliev näytti jo avauskartan avauspuoliskolla olevansa valmis finaaliin, kun hän näytti hienon klutsin kolmea G2-pelaajaa vastaan AWP-tarkkuuskiväärillä. Klipin selostajan sanoin: “Hän ei vain ammu ohi.”

Avauskartan toisella puoliskolla s1mplen lisäksi muutkin Na’Vin pelaajat osoittivat olevansa valmiita finaaliin. Denis “electronic” Sharipov pudotti yksin lähes koko vihollisjoukkueen avauskartan toisella pistoolikierroksella.

Avauskartta päättyi lopulta Na’Vin voittoon 16—11. Yksilötasolla ainoastaan G2:n Nemanja “huNter-“ Kovačin rating oli yli 1 (1.12). Na’Vin pelaajista puolestaan kaikkien muiden paitsi pelinsisäisen johtajan, Kirill “Boombl4” Mikhailovin oli yli 1. Boombl4:n rating oli avauskartassa 0.82.

Avauskartan paras pelaaja oli odotetusti s1mple, jonka rating oli jälleen omaa luokkaansa, 1.80. Tähtipelaaja otti avauskartassa 30 tappoa. Huonoimmaksi jäi puolestaan G2:n François “AmaNEk” Delaunay 0.52 ratingillaan.

Mirage (Na’VI 16—14)

Toinen kartta alkoi jälleen Na’Vin marssitahdissa, kun CIS-joukkue johti avauspuoliskoa jo 7—2. Entinen CS:GO-ammattilainen ja nykyinen kommentaattori ja striimaaja, Jacob “Pimp” Winneche, päivitti Twitter-feedissään ajatuksiaan finaalista. Tässä vaiheessa toista karttaa hän osoitti, miten vähän vauriota G2-pelaajat ovat tehneet keskimäärin kierroksen aikana (ADR = average damage per round). Pimp pohti saadaanko Miragesta edes tasaista ottelua.

Miragesta toden totta saatiin tasainen kartta, kun tauolle lähdettiin kaikesta, huolimatta Na’Vin johtaessa niukasti 8—7.

Toinen puolisko alkoi G2:n osalta mallikkaasti, kun joukkue siirtyi nopeasti 11—8 johtoon. Na’Vi ei kuitenkaan kauaa nukkunut, kun joukkue palasi johtoasemiin lukemin 13—11. G2 pysytteli kartan loppuun asti Na’Vin kannoilla, mutta Na’Vi voitti toisen kartan niukasti 16—14.

Miragen paras pelaaja oli G2:n Nikola “NiKo” Kovačin 1.49 ratingillaan. Tappoja hän otti kunnioitettavat 31 kappaletta. Huonoimmaksi jäi G2:n Audric “JaCkz” Jug 0.65 ratingillaan.

Nuke (Na’Vi 16—13)

Mestaruus oli katkolla kun siirryttiin kolmanteen kartaan, Nukeen. Aivan kuten kaksi edellistä karttaa, Nuke alkoi Na’Vin (T) johdossa. Na’Vin johtaessa 5—0, G2 (CT) tuli mukaan kolmanteen karttaan ja tasoitti tilanteeksi 5—5. Tauolle lähdettiin tällä kertaa ensimmäistä kertaa G2:n johdossa (8—7).

Toisen puoliskon a lussa G2:n NiKo jatkoi hyviä otteita, kun hän voitti “1 vastaan 3” -klutsitilanteen pistoolikierroksella.

Tämän jälkeen Na’Vi sai CT-puolella aseet käyttöönsä ja tulosta tuli välittömästi. G2 taisteli finaalin jatkumisesta, mutta lopulta Na’Vi ratkaisi mestaruuden voittamalla viimeisen kartan niukasti 16—13.

Kolmannen ja viimeiseksi jääneen kartan paras pelaaja oli NiKo 1.19 ratingillaan. Huonoimmaksi jäi AmaNEk 0.72 ratingillaan.

Finaalin jälkeen joukkueet pääsivät areenan ulkopuolelle yleisön eteen palkintojen jakoon. Pokaalin nosti lopulta Na’Vin 18-vuotias Valeriy “B1T” Vakhovskiy.

Kölnissä nähtiin noin 500 päivän jälkeen upea hetki, kun laneilta tuttu “kameranimmari” saatiin jälleen tehtyä. Nimmarinsa kameraan kirjoitti ansaitusti s1mple.

s1mple rikkoi ennätyksen ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi

Na’Vin s1mple rikkoi Kölnin turnauksessa yhden pelaajan ässien määrän ennätyksen suuren turnauksen aikana. Hän otti ennätyksellisen neljännen ässän finaalin avauskartassa (Dust2).

Turnauksen parhaasta pelaajasta (MVP) ei ollut kahta kysymystä, kun s1mple käytännössä oli jo varmistanut palkinnon ennen finaalia. Ukrainalainen oli ykkönen lähes jokaisessa kategoriassa: HLTV rating (1.51), tappoja per erä (0.96), 78.5% KAST (erä jossa pelaaja sai tapon, assistin, selviytyi tai hänet treidattiin) ja 1.70 vaikutusrating. Lisäksi hänellä oli turnauksen toiseksi paras ADR (93.1) ja keskimäärin kolmanneksi vähiten kuolemia turnauksessa (0.54 per kierros).

MVP-palkinto oli s1mplelle vuoden neljäs ja uransa viidestoista. Eniten MVP-palkintoja on Ninjas in Pyjamasin tanskalaislegenda Nicolai “device” Reedtzilla (18). Aiemmin tänä vuonna s1mple on voittanut MVP-palkinnot BLAST Premier Global Final-, DreamHack Masters Spring– ja StarLadder CIS RMR -turnauksista.

s1mple lähetti mestaruuden jälkeen yksinkertaisen viestin vihaajilleen. “Hei kaikki vihaajat! Te saatte minut harjoittelemaan enemmän ja pelaamaan paremmin.”

Na’Vi kiinni Grand Slamissa

Kölnin mestaruuden myötä Na’Villa on seuraavassa suuressa turnauksessa mahdollisuus liittyä Astraliksen (2018) ja Liquidin (2019) Grand Slam -kerhoon. Grand Slam on palkinto, joka annetaan dominointia osoittavalle joukkueelle turnausvuoden aikana. Joka vuosi palkintoa ei siis jaeta, mikäli yksikään joukkue ei osoita selkeää dominointia. Grand Slamin arvo on miljoona dollaria.

Kolmannen mestaruuden myötä Na’Vi nousi Grand Slam -kilpailun kärkeen. Aiemmat Na’Vin mestaruudet ovat tulleet IEM Katowicen ja DreamHack Masters Springin voitoista. Na’Vin pahin kilpailija Grand Slam -kilpailussa on toinen CIS-joukkue Gambit, jolla on 2 Grand Slam -turnausvoittoa. Yksi turnausvoitto on sekä Heroicilla että Astraliksella.

Na’Villa on kolme mahdollisuutta voittaa vuoden Grand Slam -palkinto. Loppuvuoden tulevia Grand Slam -turnauksia ovat ESL Pro League Season 14, IEM Fall ja IEM Winter. Mikäli yksikään joukkue ei voita Grand Slam -palkintoa tänä vuonna, jatketaan kisaa ensi vuonna.

Na’Vin kolmannen mestaruuden myötä muille joukkueilla on tarjolla niin sanottu “spoiler bonus”. $100 000:n bonus tarjotaan sille joukkueelle, joka pystyy pilaamaan Na’Vin Grand Slam -unelman ja voittamaan heidät edellä mainittujen turnauksien loppuottelussa.

Lähteet: HLTV, Pimp_CSGO, ESL

Kuva: s1mpleO