SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NaVi IEM Colognen finaaliin – Astralis hyytyi pahasti Miragessa
  • Perttu
    Leinonen

NaVi IEM Colognen finaaliin – Astralis hyytyi pahasti Miragessa

julkaistu: 16.07.2022 18:00

Natus Vincere eteni odotetusti jatkoon IEM Colognen semifinaaliottelustaan Astralista vastaan. Ukrainalaisorganisaatio kaatoi suoraan 2-0 tanskalaiset, ja tavoittelee huomenna toista perättäistä mestaruuttaan Kölnistä. Vastustajaa finaaliin haetaan otteluparista FaZeMovistar Riders.

Astralis valitsi omaksi kartakseen Nuken, josta ottelu aloitettiin. NaVi pääsi aloittamaan CT-puolella ja piti Astraliksen hyökkäykset hyvin aisoissa, Aleksandr “s1mple” Kostylievin johdolla. Tanskalaisten avauspuoliskoa vaivasi epätasaisuus. Kierroksia saatiin raavittua oikeastaan, vain ennakkoon heikommilla ostoilla. Kun taas asekierrokset päättyivät heti alkuunsa NaVi:n hyväksi. Astralis ei onnistunut terroristipuolellaan haavoittaaman ukrainalaisten ekonomiaa kertaakaan tarpeeksi, ja avauspuoliaika kirjattiin NaVi:lle 11-4.

Astralis kavensi vielä tilannetta omalle CT-puoliskolleen päästessään, nousemalla kahdeksaan kierrosvoittoon. Kun maailman ykkösjoukkue sai lopulta täysostoja aikaan, ei tanskalaisilla ollut enää vastaan sanomista. Viisi perättäistä terroristikierrosta NaVi:lle, ja avauskartta pakettiin 16-8 lukemin.

Toisena karttana oli vuorossa NaVi:n valitsema Mirage. Miragesta oli ennakkoon lupa odottaa erittäin haasteellista Astralikselle, sen verran huonosti joukkue oli viime aikoina esiintynyt kyseissä kartassa.

Tanskalaiset saivat kuitenkin CT-puolikkaansa toimivaan loistavasti. Heti kun joukkue pääsi käsiksi täysostoihin, alkoi tulosta syntyä. CT-puolisko kirjattiin Astraliksen hyväksy peräti 12-3, kun NaVi:n hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen tanskalaiseen muuriin.

Näytti jo varmalta, että ottelu tulee etenemään kolmanteen karttaan. Avauskartassakin jo hyvin esiintynyt Valeriy “b1t” Vakhovskiy ja NaVi olivat kuitenkin asiasta eri mieltä. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu b1t, oli siivittämässä joukkueensa hirmuista nousua, heidän omalla CT-puolikkaallaan.

Astraliksen johto hupeni tasaisesti, mutta sen onnistui pääsemään kuitenkin ratkaisevan tuntuiseen 15-11 johtoon terroristipuolellaan. Mutta mitä vielä, NaVi osoitti taas kerran, miksi se majailee rankingin ykkösenä. Nousu komeasti tilanteeseen 15-15 ja edessä oli kihelmöivä jatkoaika.

Jatkoajan alku oli cluthien sävyttämä. Ilya “Perfecto” Zalutskiy ja Benjamin “blameF” Bremer ottivat molemmat komeat 1 vs 1 cluthit nimiinsä ja tilanne oli 17-17. Tässä tilanteessa b1t astui jälleen valokeilaan ja toimitti kaksi multi-kill kierrosta, joiden avulla NaVi kirjautti loppulukemat 19-17 Miragesta ja ottelu laitettiin pakettiin. Ukrainalaisten ykkössankari, B1t kirjautti kahteen karttaan komeat 54-38 (tapot-kuolemat) tehot ja ratingin 1.42.

Astralikselle ottelu oli viimeinen ennen kesätaukoa. Joukkue voi kuitenkin poistua päät pystyssä Kölnistä, sillä se esitti kauden parasta peliään juurikin Saksassa. Alkukausi oli vaikea tanskalaisille, mutta kauden loppua kohden peli alkoi loksahdella kohdilleen. Semifinaalipaikka Kölnistä on hyvä saavutus ja antaa varmasti uskoa joukkueelle kesätauolle siirryttäessä.

NaVi puolestaan matkaa odottelemaan vastustajaa, huomenna pelattavaan paras viidestä finaaliin. Voittamalla finaalin, NaVilla on mahdollisuus nousta IEM Colognen menestynekkäimmäksi joukkueeksi ohi SK Gamingin. Molemmilla organisaatioilla on tällä hetkellä vyöllään kaksi mestaruutta Kölnistä.

Kuva: ESL