SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Natus Vincere kiinnitti vasta 14-vuotiaan superlupauksen osaksi akatemiajoukkuettaan
  • Perttu
    Leinonen

Natus Vincere kiinnitti vasta 14-vuotiaan superlupauksen osaksi akatemiajoukkuettaan

julkaistu: 20.09.2023 10:45

Ukrainalainen esportsorganisaatio Natus Vincere ilmoitti hankkineensa vasta 14-vuotiaan Dotan superlupauksen osaksi akatemiajoukkuettaan. Akatemiajoukkue kulkee nimellä NaVi Junior.

14-vuotias Artem “Niku” Bachkur on Mid Laner-pelipaikan pelaaja ja hänestä tuli siirron myötä akatemiajoukkueen nuorin pelaaja. Muut pelaajat joukkueessa ovat 17-18 vuotiaita. Joukkueen kausi on tullut jo päätökseensä. Se osallistui The International -turnauksen karsintoihin ja pelasi Eastern Europe DPC Leaguen kakkosdivisioonaa. Valmistautuminen tulevaan kauteen on jo täydessä vauhdissa.

Nikun kolme parasta hahmoa pelissä ovat Invoker, Puck ja Ember Spirit. Hahmot ovat yleensä aggressiivisesta pelitavasta pitävien ja mekaanisesti lahjakkaiden Mid Lanereiden suosiossa Dota 2-pelissä.

Niku kolkuttelee tällä hetkellä top-100 listaa Euroopan parhaiden pelaajien tulostaulukossa. Tämä on uskomaton saavutus, kun otetaan huomioon hänen ikänsä. Saavutuksen arvoa nostaa myös se, että maailman parhaat pelaajat pelaavat kaikki tällä hetkellä Euroopan palvelimella DreamLeague kauden 21 vuoksi.

Natus Vincere tunnetaan esports piireissä erityisen hyvästä akatemiatyöstään. CS:GO:n puolella joukkue on onnistunut tuottamaan useita huippupelaajia. Esimerkiksi G2:sta edustava Ilya “m0NESY” Osipov on yksi CS:GO skenen parhaista AWP-pelaajista, Valeriy “b1t” Vakhovskiy edustaa puolestaan nykyään NaVin kivenkovaa ykkösjoukkuetta ja Danyyl “headtr1ck” Valitov pelaa Ninjas in Pyjamasin riveissä. Kaikkia edellä mainitut ovat kulkeneet NaVin akatemiapolun läpi.

On hyvinkin mahdollista, että 14-vuotiaasta Artem “Niku” Bachkurista on jalostumassa seuraava Dota 2-pelin suurpelaaja. Ympäristö on ainakin paras mahdollinen siihen.

Lähde: Dexerto Kuva: NaVi  Junior