SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nashville Predators – Vegas Golden Knights: Ritaripaidat saapuvat kantrikaupunkiin
  • Johannes
    Romu

Nashville Predators – Vegas Golden Knights: Ritaripaidat saapuvat kantrikaupunkiin

julkaistu: 30.10.2018 12:23

Läntisessä konferensissa pelataan todella mielenkiintoinen ottelu, kun viime kauden Stanley cup –finalisti Vegas Golden Knights saapuu Bridgestone Areenalle Nashville Predatorsin vieraaksi.

Nashville Predators tulee illan otteluun mielenkiintoisista asetelmista, sillä joukkue on hävinnyt kaksi edellistä kotipeliään. Edmonton Oilers kävi viimeisimpänä hakemassa kantrikaupungista täyden pistepotin maalein 3-5, sitä ennen San Jose Sharks pyyhki isännillä lattiaa runsasmaalisessa ottelussa maalein 4-5. Predsien vahvuudesta ovat edelleen poissa puolustaja Dan Hamhuis ja pelikieltoa kärsivä Austin Watson. Pekka Rinne on lähellä paluuta ja Vezina –voittaja saatetaan hyvin nähdä maalinsuulla Vegasia vastaan.

Vegas Golden Knights aloittaa kantrikaupungista kahden ottelun mittaisen vieraskiertueen. Ritaripaidat matkaavat vielä nuottipaitojen vieraaksi ennen kotiinpaluuta. Vegas aloittaa vieraskiertueen kohtalaisen hyvistä asetelmista, sillä joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan kolme ja saanut pisteitä neljästä ottelusta. Viimeisin voitto tuli kotiaskissa Ottawa Senatorsista jatkoajan jälkeen maalein 4-3. Ottawa –ottelusta nostetaan esille Vegasin kakkoskenttä, joka heräsi viimein koomasta Erik Haulan johdolla ja värkkäsi ottelussa kaksi maalia.

Vegasin kokoonpanosta ovat edelleen poissa tähtisentteri Paul Stastny ja runkopuolustaja Nate Schmidt (pelikielto). Max Pacioretty kärsii ylävartalovammasta ja oli poissa joukkueen edellisestä ottelusta. Maaliruiskun pelikunto ratkennee lähempänä ottelua. Ritaripaitojen maalinsuulla aloittanee Marc-Andre Fleury.

Ottelun ennakkosuosikki on Nashville Predators, mutta maaliodottamana on hyvin alhainen, mikä selittyy sillä, että molemmat pelaavat hyvin viisikkona. Molemmilla joukkueilla ylivoimapelaaminen on suoraan sanottuna luokatonta, mutta alivoimapelaaminen on paremmalla tasolla. Ottelu ratkeaa 5vs5 –pelissä, missä Nashvillellä on laajempi materiaalietu, joka selittää myös ennakkosuosikin aseman. Maalintekotalkokoita ottelussa tuskin nähdään, molempien pystyessä noudattamaan tiiviin viisikkopelin lainalaisuuksia, joten vetolinja on myös sen mukainen. Kotijoukkue palaa takaisin voittojen tielle, vähämaalisen ottelun jälkeen.