SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Juuse Saros
  • Toimitus

Nashville ja Vegas voittoihin – Sarokselle ja Fleurylle nollapelit

julkaistu: 02.01.2019 07:07

Nashville – Philadelphia 4-0

Predators osoittautui Capital One Arenalla Capitalsin vieraana edellisessä pelissä mammanpoikien joukkueeksi, kun se onnistui katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkensa yhdeksän kymmenestä edellisestä pelistään voittaneen mestarien kotiluolassa Capitalsin 6-3 pelaajien äitien saavuttua sopivasti poikiensa peliä katsomaan.

Sattumaa tai ei, Nashvilleltä löytyi kuusi eri maalintekijää ja 12 pistenikkaria Washingtonia vastaan.

Tällä kertaa Nashville kohtasi kotonaan Philadelphian ja äidit olivat toistamiseen todistamassa isojen poikien peliä.

Juuse Saros oli saanut pelivuoron Predatorsin maalilla Pekka Rinteen torjuttua seitsemässä edellisessä pelissä.

Greg Smith maalasi kauden 11.nnen maalinsa saalistaen 21:nnen pisteensä. Hyökkääjän pisteputki (0+3) on nyt kolmen ottelun pituinen.

Kevin Fiala tuli vasemmalta ja pisti poikkarilla oikealle hemmoista välissä välittämättä ja lätty löysi Smithin, joka veti P-pisteeltä Michael Neuvirthin mailakäden puoleiseen ylänurkkaan.

Flyers veti kolmesti tolppaan toisessa erässä ja harvinaista herkkua torjuntavastuuseen päässeenä tarjonnut Saros piti Predatorsia pystyssä. Flyersin Claude Giroux testasi kertaalleen myös yläriman kestävyyttä toisessa erässä. Flyers veti tolppaan kolmesti myös avauserässä.

Viktor Arvidsson soitteli tolppaa Nashvillesta myös ensimmäisessä erässä ja seki sen myös toisessa.

Arvidsson oli myös pelaaja, joka vei joukkueensa kahden maalin johtoon maalaten toisessa pelissään peräkkäin pelattuaan nyt neljännen pelinsä lasaretista palattuaan.

Ryan Johansen löysi Arvidssonin maalinkulmalta, mistä maalasi kauden kymmenennen maalinsa.

Arvidsson lisäsi Predatorsin johdon jo 3-0:een kolmannen erän alussa. Capitalsia vastaan osunut Rocco Grimaldi täräytti toisen osumansa toisessa peräkkäisessä pelissä ja uransa avausmaalin Bridgestone Arenassa karistaen Predatorsin jo neljän maalin etumatkalle Flyersia vastaan.

Ottelun ykköstähti Saros torjui kauden toisen ja uransa kuudennen nollapelinsä. Kolmas peräkkäinen kotivoitto Sarokselle, joka on torjunut noissa peleissä 88/90 torjuntaa ja äiti oli haljeta ylpeydestä Bridgestone Arenalla, kun liikuttuneelta Sarokselta kysyttiin, miltä tuntui voittaa äidin silmien edessä.

Nashville kaatoi Philadelphian 4-0 (0-0,2-0,2-0).

 

Vegas – Los Angeles 2-0

T-Mobile Arenassa jo neljättä kertaa kolmen viikon sisällä kohdanneet Vegas Golden Knights ja Los Angeles Kings tuijottelivat kaksi ensimmäistä erää kiikareita, vaikka isännät dominoivat erityisesti toista erää, missä Jack Campbell vieraiden maalissa piti Kingsejä pystyssä. Vegas vei mm. toisen erän maalilaukaukset 18-4.

Molemmille joukkueille ottelu oli neljäs kuudessa päivässä, mutta Kingseille toinen peräkkäisinä päivinä, kun se väsytti eilen itsensä voittaessaan Avalanchen 3-2 jatkoilla Pepsi Centerissä.

Brandon Pirri, kukapas muukaan, rikkoi Campbellin nollan Vegasin päästessä pelaamaan kolmannessa erässä ylivoimaa.

Pirrin kauden pistekeskiarvo on koko liigan aatelia tällä hetkellä ja hyökkääjälle osuma oli kuudes tällä kaudella ja yhdeksäs yhtä monessa pelissä Vegasin nutussa. Pirri on pelannut pääasiallisesti AHL:n Chicago Wolvesissa tämän ja viime kauden.

Vegasin peli on ollut kuosissaan sen pakeista Nate Schmidtin palattua 23 peliä sitten askiin takaisin. Sen jälkeen tahti on ollut hurjaa.

Vegasin saldo on noissa peleissä ollut 16-3-4. Schmidt puolestaan Pirrin maalin syöttö mukaanlukien kolme maalia ja 11 maalisyöttöä, +11.

Jääajassa mitattuna Scmidt pitää joukkueensa piikkipaikkaa hallussaan pyörittyään keskimäärin lähes 23 minuuttia ottelua kohti askissa.

Joulukuun peleissä Schmidt kahmi 12 pinnaa, millä oli Vegasin pakeista jaetulla toisella sijalla Shea Theodoren kanssa.

Alec Tuch tinttasi vielä kauden 14.nnen osumansa tyhjiin ja neljännen peräkkäisen voittonsa ottanut Vegas kaatoi Philadelphian 2-0.

Marc-Andre Fleurylle kauden kuudes nollapeli.