SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Napoli – PSG: Maalikarnevaalit taas tiedossa?
  • Toimitus

Napoli – PSG: Maalikarnevaalit taas tiedossa?

julkaistu: 06.11.2018 16:39

Stadio San Paololla pelataan taatusti kiihkeä kähinä Napolin ja PSG:n välillä.

Mestarien Liigan C-lohkossa on kaikki vielä auki jatkopaikkojen suhteen, kun kolmikko Liverpool (6), Napoli (5) ja PSG (4) ovat kahden pisteen sisällä toisistaan kolmen pelatun kierroksen jälkeen.

Pirteästi pelannut Napoli lämmitteli viikonvaihteessa kotoisessa sarjassaan kellistämällä Empolin 5-1 tällä samaisella stadionilla.

Napolin riikinkukkoa Dries Mertensiä hatutti ja knalli sinetöityi lisäajalla, kun Partenopein avausnyytin viimeistellyt Lorenzo Insigne vapautti Mertensin nokikkain Empoli-veskari Ivan Provedelin kanssa ja pikku zippi kassarin yli riitti upottamaan kuulan Empolin verkkoon.

Kaksikon lisäksi Arkadiusz Milik kirmasi Mertensin syötöstä läpiajoon ja polakki laulatti Empolin maalin ylänurkkaa.

PSG:n kenraali sujui nikotellen, kun Ligue 1:n kärkiottelussa Lille kaatui Parc des Princesillä ainoastaan 2-1.

Numerot toki mairittelevat vieraita, sillä kavennus syntyi pilkusta lisäajalla, joka aiheutui Thilo Kehlerin koskettua puolihuolimattomasti palloa kädellä aivan mitättömässä tilanteessa.

PSG:n Kylian Mbappe ja Neymar olivat kaikesta huolimatta iskussa. Erityisesti edellinen on tällä hetkellä pitelemätön ja tekee oikeita ja toisaalta välillä vääriäkin asioita, jos luotsilta sitä kysyy.

Thomas Tuchelin kurinpidolliset toimenpiteet tuli kuitattua jo Marseillea vastaan Mbappen myöhästeltyä palaverissa El Clasicon seuraamisen takia ja piste. Marsuja vastaankin Mbappe juhli maalilla heti kentälle päästyään.

Napoli ja PSG kohtasivat pari viikkoa sitten Parc des Princesillä tasaisissa merkeissä. Ilman Mario Ruin epäonnekasta omaa kassia ja Angel Di Marian lisäajalla tekemää 2-2 tasoitusta vahvasti vieraissa pelannut Napoli olisi ottanut ottelusta herkullisen päänahan.

Tasaista lienee luvassa tänäänkin. Napolia voidaan kuitenkin pitää henkisesti suosikkina sen saatua PSG:n jo siltaan sen kotiluolassa. Partenopei pelaa taatusti tuttua, vahvaa peliään kotonaan, missä prässää ja hakee kärsivällisesti paikkoja puhkoa PSG:n puolustuslinja.

Vaikka PSG on ollut täysin ylikylä kotoisessa liigassaan, missä se on raapinut 12 voittoa tusinasta pelistään, on Mestarien liigassa ollut tahti toinen lohkon heittopussista Crvena zvezdasta (6-1) otettua kotivoittoa lukuunottamatta.

Tosin Liverpoolin ja Napolin veroisia joukkueita saat hakea pitkän tikun kanssa Ranskan pääsarjasta niitä sieltä käytännössä juurikaan löytämättä.

Kuten lohkon sarjatilannekin osoittaa, tämä kolmikko on äärimmäisen tasainen. Tasaisia ovat olleet myös toistaiseksi kolmikon keskinäiset pelit eikä tästä ottelustakaan ole tulossa poikkeusta.

Avauskohtaamisen runsas maalimäärä nostaa matalien maalimäärien kertoimia tänään poikkeuksellisen suuriksi ja Rolle-setä iskee hampaansa kiinni niihin kuin sika limppuun.