SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Napoli – Parma: Alkaako Gattuson ja Partenopein kuherruskuukausi ruusuisesti Stadio San Paololla?
  • Toimitus

Napoli – Parma: Alkaako Gattuson ja Partenopein kuherruskuukausi ruusuisesti Stadio San Paololla?

julkaistu: 14.12.2019 04:01

Stadio San Paololla kohtaavat seitsemäntenä ja kahdeksantena tasapisteissä Serie A:ssa porskuttavat Napoli ja Parma.

Molemmat ovat jääneet jo seitsemän pinnaa ensi kauden europelipaikasta, joten jotain tarvitsisi tehdä ja äkkiä. Sarjakautta on tosin vielä 23 kierrosta jäljellä, joten paljon ehtii vielä tapahtua.

Ancelottille lähtöpassit, Gattuso tilalle – alkaako lyyti kirjoittaa?

Napolissa pistettiin jo hihat heilumaan, kun Partenopei oli pelannut yhdeksän peliä ilman voittoa (0-7-2). Alkuviikosta pelattiin Mestarien liigan alkulohkojen päätöskierroksen ottelut ja vaikka Napoli voitti omassa ottelussaan komeasti Genkin 4-0 Stadio San Paololla varmistaen jatkopaikkansa 16 parhaan joukkueen pudotuspeleissä, sai vanha hapannaama Carlo Ancelotti väistyä Partenopein peräsimestä.

Arvostetulle Ancelottille povataan jo uutta paikkaa Valioliigassa joko Arsenalista tai Chelseasta. Se lienee ainakin varmaa, ettei monissa maissa mestaruuksia koutsina voittaneen hapannaaman tarvitse töitä hakea. Puolitoista vuotta Napolin peräsimessä ei tosin Ancelottin CV:seen uusia pystejä tuonut.

Napolin uusi koutsi on Milanista kesken viime kauden erotettu karvanaama Gennaro Gattuso, joka tunnetaan melkoisena työmyyränä jo pelivuosiltaan. Varmaa on, että Gattuso pistää taatusti lorvijat ja loiset joukkueessa kuriin, eikä kumarra nimiä. Pelaajien on ansaittava luotsinsa luottamus.

Gattuson puolesta sopii puolestaan toivoa, että seurajohto on riittävän kärsivällinen. Ensi kauden paikka Mestarien liigassa on vain ja ainoastaan seurajohdon välitön tavoite ja siinä on Gattuson maali ja mestaruus tällä kaudella samassa paketissa.

Matkaa tavoitteeseen on vaatimattomat kahdeksan pistettä eli ei sentään mahdoton rasti. Voittoja on vain tultava hiukan ripeämmällä tahdilla, mitä Ancelottin alaisuudessa Partenopei tällä kaudella niitä otti. Työkalut on kunnossa, peli ja pelitapa ei.

Parmassa vara parempi sitten viime kauden

Roberto D’Aversan suojatit ovat ottaneet kaksi peräkkäistä voittoa ja viidestä pelistä on revitty kolme päänahkaa, tasuri ja saatu selkään vain kerran.

Edellispelissä kaatui Sampdoria 1-0 Stadio Comunale Luigi Ferrarisilla, Genovassa slovakkipelaaja Juraj Kuckan puskettua kuulan uuniin kulmurin jälkitilanteesta. Sampdorialla oli paikkansa pistää peli tasoihin, mutta vanha herra Fabio Quagliarella sössi pilkkunsa toisella jaksolla ja pisteet matkasivat Parmaan.

Vaikka valmentajanvaihdoksen mukanaantuoma boosti hetkellisesti piristää joukkuetta ja kuherruskuukausi voi pelien lähtiessä hyvin käyntiin kestää jonkin aikaa, ei avausvoiton ottaminen mikään itsestäänselvyys ole.

Napolin sarjapelit ja europelit ovat syystä tai toisesta sujuneet ihan eri kaavalla tänä syksynä. Kun sarjapelit ovat olleet yhtä tervanjuontia, ei se eurokentillä ole hävinnyt vielä yhtään ottelua.

Millä pelimerkeillä rokotetaan bookkereita?

Bookkerit ovat painaneet Partenopein kertoimen aivan naurettavan alas, eikä se vastaa alkuunkaan kotivoiton oikeaa todennäköisyyttä. Tsämppärin jatkopaikka ja koutsivaihdos toki nostavat sitä jonkin verran, mutta paluuta arkeen eli tavalliseen sarjapeliin ja sen vaikeuteen ei sovi myöskään olla huomioimatta, varsinkin kun Parman peli on ollut viime aikoina todella hyvässä kuosissa.

Genkiä vastaan viikolla hattutempun tehnyt Arkadiusz Milik osui kahdesti molemmissa viime kauden kohtaamisissa Parmaa vastaan (4-0, 3-0) ja otaksua periaatteessa voisi sopia, että historia toistaisi vähintäänkin itseään. Milikiä ei ainakaan sovi olla laittamatta lapuille…

Arkadiusz Milik tekee maalin @1.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Parma oli viime kaudella sarjanousija ja säilytti täpärästi sarjapaikkansa. Tällä kaudella se on vuoden verran kokeneempi ja sen pelit ovat sujuneet huomattavasti viimekautista paremmin ja nyt se taistelee sarjapaikan sijasta europaikoista.

Andreas Cornelius tekee maalin @4.20 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Parma on kaatanut vieraissa Sampdorian lisäksi mm. Udinesen ja pelannut Serie A:ta johtavan Interin kanssa 2-2 -tasurin Giuseppe Meazzalla eli mistään huonosta vierailijasta ei todellakaan ole kyse.