SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nämä olivat elokuun suosituimmat e-urheiluturnaukset – Ykköstä tuskin olisit osannut arvata
  • Niko
    Nikkilä

Nämä olivat elokuun suosituimmat e-urheiluturnaukset – Ykköstä tuskin olisit osannut arvata

julkaistu: 09.09.2021 10:15

E-urheilulähetyksien dataa keräävä Escharts on koonnut sivustolleen viime kuun suosituimmat e-urheiluturnaukset. Turnauksista löytyy useita tuttuja nimikkeitä, mutta ainakin suomalaisfani saattaa yllättyä ykköspaikan haltijasta.

Viime kuun suosituin e-urheiluturnaus oli Mobile Legends: Bang Bang -mobiilipelin indonesialaisliiga MPL ID:n kahdeksas kausi, jota katsoi parhaimmillaan 1 721 912 katsojaa. Turnauksen suuruudesta kertoo myös sen palkintopotti; peräti 300 000 dollaria.

Mobile Legends: Bang Bang on 5v5-moba-peli, joka julkaistiin vuonna 2016. Useiden muiden mobiilipelien tavoin se on suosittu erityisesti Aasiassa. Activeplayercount.io:n arvioiden mukaan sitä pelaa kuukausittain noin 77 miljoonaa pelaajaa, mikä olisi yli kaksinkertainen määrä esimerkiksi CS:GOhun verrattuna.

Turnauslistan muilta sijoilta löytyy huomattavasti tutumpia nimiä. Listakakkosena seisoo Etelä-Korean League of Legends -liiga LCK 1,3 miljoonan katsojan huipullaan ja kolmantena Euroopan League of Legends -liiga LEC 843 000 katsojan huippulukemalla. Neljänneksi ylsi Indonesian PUBG Mobile -liiga ja viidenneksi Filippiinien League of Legends -liiga.

Artikkeli erittelee myös englanninkieliset turnaukset omaksi kokonaisuudekseen, mikä nostaa myös Valorantin ja Call of Dutyn huipputurnaukset kärkiviisikkoon.

Listaukset ovat luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Escharts Kuvalähde: Jonas Leupe/Unsplash

Tuoreimmat uutiset: