SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Naispelaaja nukkui pommiin, miesvalmentaja tuurasi – soppa miehiltä kielletyssä Valorant-turnauksessa
  • Saara
    R

Naispelaaja nukkui pommiin, miesvalmentaja tuurasi – soppa miehiltä kielletyssä Valorant-turnauksessa

julkaistu: 08.04.2022 14:30

Riot aiheutti hämminkiä rikkomalla omia sääntöjään VCT Game Changers NA -karsinnoissa. Miespuolinen valmentaja päästettiin tuuraamaan pommiin nukkunutta Complexityn pelaajaa, vaikka kyseisen turnauksen osallistumisoikeutta ei miehillä ole.

VCT Game Changers on ainoastaan naisille ja muille skenen marginaalista ponnistaville tarkoitettu Valorant-turnaus. Säännöt eivät salli miespelaajia lainkaan, ja hätätilanteessa on kymmenen minuuttia aikaa saada korvaava pelaaja messiin joukkueen pelaajalistalta.

Turnauksen avauspäivänä Lacey “akaL4CE” Dilworth valjasti Twitterin avukseen havaittuaan joukkuetoveri Annie “Aniemal” Leen jääneen höyhensaarille tärkeän matsin koittaessa. Kun herätysyritykset oli todettu tuloksettomiksi, ensimmäinen kenttä alivoimalla hävitty ja vastapuoli Team X:ää odotutettu riittävästi, Complexity teki hätäratkaisun. Miesvalmentaja Johnny “boms” Boms päästettiin puikkoihin, eikä järjestäjillä vaikuttanut olevan siihen sanomista.

Game Changers -yhteisö sen sijaan kyseenalaisti toimen rajusti. Twitterissä hämmästeltiin, eikö Riotin tarvitse noudattaa itse pykäämiään sääntöjä.

Riot myönsi töpeksineensä tilanteessa. Valorant NA Esportsin lausunnossa todetaan, että sääntöjen noudattamista laiminlyötiin aikataulun paineessa, sillä matsi oli jo viivästynyt. Toimintasuunnitelma vastaisuuden varalle on tekeillä.

“Lisäksi teemme tiiviimpää yhteistyötä joukkueiden kanssa varmistaaksemme, ettei pelaajien kelpoisuudesta ole epäselvyyttä”, tiedotteessa luvataan.

Complexityllä ei ollut tilanteen varalle sääntöjenmukaista paikkaajaa, jonka turvin pelata peli kunnialla loppuun. He hävisivät lopulta 0-2, mutta voittaminen olisikin mutkistanut tilannetta entisestään. Riot ei ole kertonut, tuleeko tapauksesta sanktioita.

Lähde: Dot Esports I Kansikuva: Riot Games