SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Näin Pelaajat Nordic Masters Spring 2022 päättyi
 • Juuso
  Syngelmä

Näin Pelaajat Nordic Masters Spring 2022 päättyi

julkaistu: 21.03.2022 00:27

Pudotuspeliparit olivat tänään pelatuissa pudotuspeleissä CopenhagenFlamesDignitas ja HellslayersKOVA. Molemmat välierät pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella.

Ensimmäinen välierä ylijuoksua

Copenhagen Flamesin ja Dignitasin välierässä pelattavaksi kartoiksi valikoituivat Nuke (Dignitas), Overpass (Copenhagen Flames) ja Mirage.

Avauskartta oli lähes täydellistä ylijuoksua, kun tanskalaisjoukkue Copenhagen Flames voitti avauskartan peräti 16–1. Dignitas ei saanut avauspuoliskolla hyökkäyspeliään toimimaan ja tauolle lähdettiin Copenhagen Flamesin johtaessa 14–1. Toisella puoliskolla Dignitas ei ehtinyt kissaa sanoa, kun Copenhagen Flames laittoi kartan nopeasti pakettiin 16–1.

Toinen kartta alkoi tasaisemmin, kun Copenhagen Flames voitti hyökkäyspuolella avauspuoliskon lukemin 10–5. Tasaisuus kuitenkin katosi toisella puoliskolla, kun Copenhagen Flames lukotti tarvittavat kuusi CT-kierrosta heti toisen puoliskon alkuun. Toinen kartta Copenhagen Flamesille 16–5 ja tanskalaiset finaaliin.

KOVA taisteli toisessa välierässä

Toinen välierä pelattiin Hellslayersin ja suomalaisjoukkue KOVAn välillä. Pelattavaksi kartoiksi valikoituivat Ancient (KOVA), Inferno (Hellslayers) ja Mirage.

Avauskartta alkoi Hellslayersin osalta vahvasti, kun CT-puolella aloittanut joukkue voitti avauspuoliskon 11–4. Toisella puoliskolla KOVA yritti ottaa eroa kiinni, mutta joutui lopulta taipumaan karttavalinnassaan ruotsalaisille lukemin 16–11.

Toinen kartta alkoi samanlaisissa tunnelmissa, kun Hellslayers voitti terroristeina avauspuoliskon 11–4. Tällä kertaa Hellslayers osoittautui vahvemmaksi joukkueeksi, kun Inferno päättyi ruotsalaisten voittoon 16–8.

KOVA jätti turnauksessa taakseen esimerkiksi ECSTATICin, joka on sijoitettu maailmanlistalla sijalle 22. KOVA on tällä hetkellä sijalla 83.

Finaali ratkaisi kevään BLAST-joukkueen

Finaalin panos oli selvä. Joko Copenhagen Flames tai Hellslayers pääsisi pelaaman huhti-toukokuun vaihteessa pelattavaan BLAST Premier Spring Showdown 2022 Europe -huipputurnaukseen. Tuon turnauksen voittaja palkitaan $20 000 rahasummalla ja paikalla kevään BLAST-finaaleihin (BLAST Premier Spring Final 2022).

Finaalin pelattavaksi kartoiksi valikoituivat Inferno (Hellslayers), Vertigo (Copenhagen Flames) ja Overpass.

Avauskartta alkoi Copenhagen Flamesin CT-puolella. Hellslayers aloitti ottelun vahvasti, kun se johti avauspuoliskoa 6–2. Copenhagen Flames tuli peliin mukaan ja voitti avauspuoliskon 9–6.

Copenhagen Flames voitti toisen puoliskon ensimmäiset kolme kierrosta ja siirtyi johtoon lukemin 12–6. Hellslayers sai pelistä jälleen kiinni, kun joukkue voitti seuraavat kahdeksan kierrosta peräkkäin ja siirtyi 14–12 johtoon. Hellslayers voitti avauskartan täyden kolmenkymmenen kierroksen jälkeen lukemin 16–14.

Toinen kartta alkoi jälleen Copenhagen Flamesin johdossa, kun terroristipuolella avauspuoliskon pelannut tanskalaisjoukkue voitti avauspuoliskon 9–6.

Toisella puoliskolla CT-puolelle vaihtanut Copenhagen Flames oli marssimassa jo varsin nopeasti ottelua kolmanteen karttaan, kun tanskalaiset saivat karttapallon tilanteessa 15–6.

Hellslayers tuli kuitenkin takaa rinnalle ja vei ottelun jatkoajalle. Lopulta toisen kartan ratkaisuun tarvittiin useampi jatkoaika, kun Copenhagen Flames voitti toisen kartan 25–23.

Viimeinen kartta alkoi Hellslayersin osalta hyvin, kun CT-puolella aloittaneet ruotsalaiset voittivat avauspuoliskon 11–4.

Sitten jotain tapahtui. CT-puolelle vaihtanut Copenhagen Flames voitti nimittäin kaikki toisen puoliskon kierrokset. Hellslayers ei saanut ensimmäistäkään terroristikierrosta, kun tanskalaiset veivät ratkaisevan kartan nimiinsä 16–11.

BLAST Premier Spring Showdown 2022 Euroopan joukkueet

 • Heroic (kutsuttu)
 • NIP (Spring Groups)
 • Astralis (Spring Groups)
 • Movistar Riders (RTP Arena Spring)
 • Bad News Eagles (TWR EEM Spring)
 • Copenhagen Flames (Pelaajat Nordic Masters Spring)
 • TBD (FantasyExpo EU Champions Spring)
 • TBD (MESA Nomadic Masters Spring Finals)

Kaksi viimeistä (FantasyExpo EU Champions Spring ja MESA Nomadic Masters Spring Finals) BLAST Showdown-joukkuetta ratkaistaan tulevan viikonlopun aikana. FantasyExpo-turnauksessa BLAST-paikasta kisaavat esimerkiksi hienosti ESL Proliigan 15. kaudella pelannut fnatic, ranskalainen HEET sekä Sprout.

Nordic Mastersin pääkumppani DNA 5G mahdollistaa pelaamiselle vakaat ja viiveettömät yhteydet. Kun yhteydet ovat nopeat ja toimivat, voi keskittyä täysillä pelaamiseen. Tutustu dna.fi/5G