SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Näin CS2-yhteisö reagoi major-puolivälierän välikohtaukseen – Tekijöiden toiminta tuomittu täysin
  • Juuso
    Syngelmä

Näin CS2-yhteisö reagoi major-puolivälierän välikohtaukseen – Tekijöiden toiminta tuomittu täysin

julkaistu: 30.03.2024 16:05

G2 Esportsin ja MOUZ:in välisessä välierässä lavalle alkoi rynniä useampi henkilö, jotka protestoivat G2-joukkueen kanssa sponsoridiilin viime vuoden toukokuussa tehnyttä CSGORoll-sivustoa. Turvahenkilöstö otti protestoijat kiinni.

Lue lisää: MOUZ:n ja G2:n välinen CS-ottelu keskeytyi katsojien syöksyessä lavalle

CS2-yhteisö on tuominnut toiminnan laajasti. Protestin järjesti usein eri medialähteiden mukaan CSGOEmpire.

Dust2.us-uutissivuston toimittaja Ryan Friend esitti tarpeellisen mutta huolestuttavan näkymän CS2-turnausten tulevaisuudesta.

– Tämän jälkeen jokaista katsojaa tullaan käsittelemään uhkana. Jatkossa emme tule pääsemään näin lähelle pelaajia majoreilla ja muissa suurissa turnauksilla. Tämä on kauhistuttavaa, Friend kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Samaa sanoo myös 9 Pandasin kapteeni Denis “seized” Kostin.

BIG:in CS2-joukkueen kapteeni Johannes “tabseN” Wodarz puolestaan kuvaili tilannetta myötähäpeäksi. Desk-isäntä Tres “stunna” Saranthus sanoi olevansa seuraavan kerran käytettävissä turvamiehenä.

Falconsin tanskalainen päävalmentaja, Danny “zonic” Sørensen kertoi olevansa surullinen maansa puolesta. Sørensen toivoo, ettei kukaan loukkaantunut välikohtauksessa. Lopuksi hän toivoo, että tapahtuvat eivät vaikuttaneet MOUZ:in tai G2:n pelaajiin.

HLTV:n päätoimittaja, Milan “Striker” Švejda, kertoo yleisön kannustaneen turvamiehiä “Let’s go security, let’s go!” -huudoilla. Vuoden 2014 Ninjas in Pyjamasin major-voittaja Adam “friberg” Friberg twiittasi lyhyesti ja ytimekkäästi “pellet”.

G2 Esportsin General Manager Petar “peca” Marković oli vartijoiden apuna paikalla, kun hänen joukkuettaan vastaan protestoitiin puolivälierässä.

Myös protestin viestinä ollut CS-skinien varastaminen ja kasinoiden epäeettisyys ovat herättäneet keskustelua.

Muun muassa ENCE:n Joona “natu” Leppänen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä: “Vitut kaikista skinisivustoista”.

Suosittu selostaja Jason “Moses” O’Toole ihmetteli sen sijaan, miten lavanvaltaajia voidaan edes kutsua protestoijiksi, koska taustalla ei ole minkäänlaista kunniallista agendaa.

Kommentaattori Sudhen “Bleh” Wahengbam kiitti PGL:ää nopeasta toiminnasta ja jokaisen turvallisuuden turvaamisesta. Host Eefje “sjokz” Depoortere niin ikään tuomitsee valtaajat viestipalvelu X:ssä.

Osa yhteisöstä on vedonnut pelinkehittäjä Valveen, jotta yhtiö joko poistaisi kaikki skinit CS2:sta tai vaihtoehtoisesti poistaisi mahdollisuuden skinien myymiseen ja vaihtamiseen.

Lähde: CS2-yhteisön X-tilit | Kuva: Stephanie Lindgren, PGL