SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Näin ammattilaiset kommentoivat Counter-Strike 2:sta – “Ei ole valmis kilpapelaamiseen”
  • Perttu
    Leinonen

Näin ammattilaiset kommentoivat Counter-Strike 2:sta – “Ei ole valmis kilpapelaamiseen”

julkaistu: 25.09.2023 13:24

ESL Pro League porskuttaa täyttä vauhtia kohti pudotuspelejään. Nyt ESL on kysynyt muutamilta turnauksessa mukana olevilta ammattilaispelaajilta, onko Counter-Strike 2 valmis kilpapelaamiseen vai ei?

CS2:n huhuttu ilmestymispäivä olisi tulevana keskiviikkona 27. päivä syyskuuta. Ainakin niin on laajasti päätelty Counter-Striken viralliselta X-tililtä tulleesta päivityksestä.

Päivitys oli lyhyt ja ytimekäs – “Mitä teet seuraavana keskiviikkona?”. Tästä on vedetty yhdessä jos toisessa kahvipöydässä päätelmät, että kyseinen päivä tulee olemaan CS2:n julkaisupäivä.

Ammattilaispelaajat ja muu yhteisö tuntuvat kuitenkin olevan vahvasti sitä mieltä, että peli ei ole vielä kilpailukunnossa. Counter-Strike 2:sta on ollut betaversio laajasti saatavilla muutamia viikkoja. Ensimmäiset kutsut testiversion pariin lähetettiin jo kesällä.

ESL kokosi muutamien tuttujen kasvojen mielipiteitä pelin nykyisestä tilasta.

David “n0rb3r7” Danielyan, Virtus.pro:

“Se ei ole valmis kilpailuun. Heidän täytyy korjata niin monia asioita. Liikkuminen, viive kranaateilla ja servut.”

Keith “NAF” Markovic, Liquid:

“Täppääminen ja burstaaminen tuntuivat hyviltä, mutta spreijaaminen oli rikki. En pystynyt spreijaamaan ollenkaan, se tuntui melkein kuin spreijaamiselta Valorantissa.”

Özgur “woxic” Eker, Eternal Fire:

“Liikkuminen on sujuvampaa CS:GO:ssa. CS2:ssa se on kuin kantaisit 200 kilon painoista reppua selässäsi. Savut ovat myös erilaiset, sen voi vain avata ja ne leviävät tavallista enemmän.”

Ricky “floppy” Kemery, Complexity:

“Pidän MR12:sta, tuntuu, että MR15:sta ylimääräiset kierrokset ovat tarpeettomia. Harjoituksissa, jos toinen joukkue on myöhässä viisi minuuttia ja me molemmat pidämme taukoja sarjoissa, sitten se menee päällekkäin seuraavaan sarjaan, emme voi pitää taukoa välillä.”

Sekä ammattilaisten, että yhteisön mielipide vaikuttaa siis varsin selvältä. Pelissä on edelleen runsaasti puutteita.

Oli miten oli, Counter-Strike 2:n julkaisu lähestyy kokoajan ja voimme vain toivoa, että virheet ja puutteet saadaan korjattua pikimmiten.

Lähde: ESL, HLTV Kuva:Valve