SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
MOUZ:n akatemiajoukkue puskee tähtiä solkenaan – Jimpphatin saappaisiin hypännyt nuorukainen ihastuttanut otteillaan
  • Perttu
    Leinonen

MOUZ:n akatemiajoukkue puskee tähtiä solkenaan – Jimpphatin saappaisiin hypännyt nuorukainen ihastuttanut otteillaan

julkaistu: 19.10.2023 18:59

MOUZ:n akatemiajoukkue MOUZ NXT on puskenut viime vuosien aikana yhä uudestaan ja uudestaan uusia huippuluokan pelaajia Counter-Striken terävimpään kärkeen.

MOUZ:n nykyisestä ykkösjoukkueestakin löytyy Jimi “Jimpphat” Salon lisäksi kolme pelaajaa, jotka ovat ottaneet ratkaisevan loikan kohti ammattilaispelien terävintä kärkeä juurikin MOUZ NXT-joukkueesta. Kamil “siuhy” Szkaradek MOUZ:n nykyinen IGL, Adam “torszi” Torzsas MOUZ:n nykyinen AWP-tähti ja Dorian “xertioN” Berman ovat kaikki nykyään osana MOUZ:n kiven kovaa joukkuetta.

Edellä mainittujen herrojen lisäksi mm. 00Nationissa pelaava Jon “JDC” de Castro ja Falconsia edustava Milosz “mhL” Knasiak ovat esimerkkipelaajia, jotka ovat kulkeneet MOUZ:n “akatemiapolun”.

ESL Pro Leaguen kauden 18:sta voittoa juhlinut MOUZ pelaa tällä hetkellä IEM Sydneyn turnauksessa, joka on ensimmäinen Counter-Strike 2-pelissä  pelattava suurturnaus. Joukkue pelaa turnauksessa ilman suomalaista Jimpphatia, joka kärsi viisumiongelmista ja oli näin ollen estynyt matkustamaan Australiaan. Jimpphatin paikan joukkueesta turnauksen ajaksi otti MOUZ NXT:stä nostettu Bram “Nexius” Campana.

Nexius on jälleen yksi MOUZ:n junioripolun käyneistä pelaajista, joka nousee edustamaan myös ykkösjoukkuetta. 19-vuotias belgialainen on ihastuttanut IEM Sydneyn turnauksessa vakuuttavilla otteillaan.

Näyttäisi siltä, että MOUZ:n akatemiajoukkue MOUZ NXT:stä on jälleen putkahtamassa uusi tähti CS-taivaalle. Nexius avasikin mennyttä turnaustaan DotEsportsin haastattelussa.

Nuorukaisen komeita otteita korostavat vielä se, että hän ehti harjoitella joukkueen kanssa ainoastaan kaksi päivää ennen turnausta. Myöskin adaptoituminen Jimpphatin rooliin on ollut haastavaa.

“Olen täysin erilaisessa roolissa, normaalisti pelaan hyvin aggressiivisessa roolissa, joten nyt on tullut hieman vaihtelua, kun pelaan enemmän passiivisesti, ankkurin ja lurkin rooleja.”

Nexius kertoo, lisäten vielä, että joukkue antoi hänelle kuitenkin paljon vapauksia toteuttaa itseään ja kokeilla asioita.

“Mielestäni nämä kaverit tekevät hämmästyttävää työtä saadakseen minut tuntemaan oloni mukavaksi. En ole hermostunut tai stressaantunut, nautin todella ajastani, ja kaikki johtuu heidän lähestymistavastaan ​​ja siitä, että saan itseni tunnelmaan.”

Nexius toteaa, että joukkueen ja organisaation ilmapiiri on isossa osassa siinä, että MOUZ NXT tuottaa hyviä pelaajia jatkuvalla syötöllä. Myös MOUZ:n edustusjoukkue on alkanut lunastamaan todellista potentiaaliaan.

“Minusta tuntuu, että voin tehdä mitä tahansa millä tahansa kierroksella, eivätkä he ole vihaisia, jos kuolen – he antavat sinulle kaiken tarvitsemasi vapauden. Se on uskomaton ympäristö olla, se on suurin syy siihen, miksi näistä joukkueista on kasvamassa voittavia joukkueita.”

Vaikka Nexiuksen murtautuminen MOUZ:n ykkösjoukkueen kokoonpanoon voi olla tällä hetkellä mahdoton tehtävä, on miehellä valoisan oloinen tulevaisuus. Nuorukainen on varmasti herättänyt jo hyvillä otteillaan suurturnauksessa useiden organisaatioiden mielenkiinnon.

Lähde: DotEsports Kuva: MOUZ