SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Stefan Everts on motocrossin legenda
  • Toimitus

Motocrossin entinen hallitsija ja lajilegenda koomassa

julkaistu: 07.12.2018 16:57

Belgialaisen HLN:n mukaan kymmeneen kertaan maailmanmestaruuden voittanut Stefan Everts on vaivutettu keinotekoisesti koomaan ja hän makaa vakaassa tilassa Leuvenin sairaalassa Belgiassa. Everts oli viimekuussa matkalla Kongossa, jossa hän osallistui hyväntekeväisyyskilpailuun. Samalla matkalla mies oli ilmeisesti saanut malaria tartunnan, jota tällä hetkellä hoidetaan Belgiassa.

Kongon demokraattiseen tasavaltaan 46-vuotias Everts matkusti todella hyvässä tarkoituksessa, nimittäin hyväntekeväisyyskilpailun tuotolla on tarkoitus parantaa merkittävästi paikallisia oloja. Varoja on tarkoitus keskittää esimerkiksi koulujen rakentamiseen.  Viimeisen maailmanmestaruutensa 2006-vuonna MX1 luokassa voittanut Everts olikin kilpailun suurin vetonaula.

Stefan Everts on motocrossin supertähti jo toisessa polvessa, nimittäin hänen isänsä Harry Everts on myös nelinkertainen maailmanmestari. Isä Harry voitti viimeisen maailmanmestaruutensa vuonna 1981 piikkiluokassa, kun taas poika Stefan otti ensimmäisen mestaruutensa samaisessa luokassa tasan kymmenen vuotta myöhemmin.

Tämän piikkiluokan maailmanmestaruuden lisäksi Everts on voittanut maailmanmestaruuden kolme kertaa 250 kuutioisissa, kaksi kertaa 500 kuutioisissa, kahdesti Motocross GP sarjassa ja kaksi kertaa MX1 luokassa. Aktiiviuransa mies lopetti 2006 voittamaansa maailmanmestaruuteen. Evertsin perhe on toivonut, että he saisivat rauhan julkisuudesta siihen saakka kun Evertsin tilasta on lisää kerrottavaa.

(Kuva: Karel Hemerijckx)

Luetuimmat nyt