SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Montreal Canadiens – New Jersey Devils: Paholaiset saapuvat Bell Centreen!
  • Johannes
    Romu

Montreal Canadiens – New Jersey Devils: Paholaiset saapuvat Bell Centreen!

julkaistu: 02.02.2019 15:33

Illan toisessa primetime -ottelussa kohtaavat itäisen konferenssin joukkueet Montreal Canadiens ja New Jersey Devils. Pelipaikkana toimii Montreal Canadiensin kotiluola Bell Centre. Kiekko tippuu jäähän Suomen aikaa klo: 21:00 ja ottelu pelataan paikallista aikaa klo: 14:00.

Kotijoukkue Montreal Canadiens palaa AllStar -tauolta ja jatkaa seitsemän ottelun kotipelisarjaansa. Joukkue kohtaa heti huomenna kotiaskissaan Edmonton Oilersin, niin ikään iltapäiväottelussa. Montreal aloitti kotipelisarjansa Philadelphia Flyersia vastaan ja hävisi maalein 2-5, mutta käänsi kurssinsa ennen taukoa Arizonaa (2-1) vastaan.

Montreal Canadiens on ollut viime aikoina tasainen suorittaja ja tappio Flyersille oli ensimmäinen kuudesta viime pelistä. Claude Julien suojatit ovat edelleen Playoff -taistelussa mukana, kun joukkue pitää hallussaan itäisen konferenssin seitsemättä sijaa ja Atlantin divisioonan neljättä sijaa, 61 pisteellä.

Montrealin sairastuvalla on hyökkääjä Andrew Shaw, joka on sivussa molemmista B2B -otteluista. Toinen poissaolija on maalivahti Carey Price, joka kärsii yhden ottelun tuomiotaan kipattuaan AllStar -viikonlopun. Maalissa aloittaa Antti Niemi (89.38/3.67).

Vierasjoukkue New Jersey Devils saapuu Bell Centreen kotitappio niskassaan, kun joukkue hävisi edellisen ottelun New York Rangersille maalein 3-4. Devils aloitti AllStar -tauon jälkeiset karnevaalit vahvasti, kun joukkue voitti vieraskaukalossa Pittsburgh Penguinsin maalein 3-6, mutta palasi heti tasolleen Rangers -ottelussa.

Rangers -tappio oli paholaisten neljäs viimeisestä viidestä ottelusta ja seitsemäs kymmenestä.

New Jersey Devilsin kausi tulee päättymään runkosarjaan. Joukkue on tällä hetkellä itäisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä ja Metropolin divisioonan viimeisenä, 45 pisteellä.

Paholaisten riesana on ollut avainpelaajien loukkaantumiset, jotka ovat vaikuttaneet joukkueen peliesityksiin negatiivisesti. Joukkueen sairastuvalla on avainpelaajista Sami Vatanen (puolustaja), Ben Lovejoy (puolustaja) ja ykköspyssy Taylor Hall. Maalissa aloittanee Keith Kinkaid (89.85/3.12).

Ottelun suuri ennakkosuosikki on kotijoukkue Montreal Canadiens ja maaliodottama on otteluun kohtalaisen suuri. Täytyy kuitenkin muistaa, että Canadiens pelaa ensimmäisen ottelun AllStar -tauon jälkeen. Joukkue palaa kahdeksan päivän jälkeen takaisin tositoimiin, joten pelirytmiin pääseminen voi olla hyvässä vireessä olevalle Canadiens -ryhmällekin vaikeaa.

New Jersey Devils on pelannut jo kaksi ottelua tauon jälkeen, mikä helpottaa joukkueen lähtökohtia.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu pelattiin alkukaudesta Prudential Centerissä, missä Devils oli parempi maalein 5-2.

Molemmilla joukkueilla on ongelmia ylivoimapelaamisen kanssa, joka laskee maaliodottamaa. Montrealin pitkä pelaamattomuus, alkamisajankohta ja molempien joukkueiden huono ylivoimapelaaminen huomioon ottaen, voi ottelusta odottaa vähämaalista suhteessa maaliodottamaan.