SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Montreal Canadiens – Edmonton Oilers: Öljymiehet saapuvat Bell Centreen!
  • Johannes
    Romu

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers: Öljymiehet saapuvat Bell Centreen!

julkaistu: 03.02.2019 16:28

Illan kolmannessa Primetime -ottelussa Montreal Canadiens saa vieraita lännestä, kun Edmonton Oilers saapuu Bell Centreen. Kiekko tippuu jäähän Suomen aikaa klo: 21:00 ja ottelu pelataan paikallista aikaa klo: 14:00.

Kotijoukkue Montreal Canadiens palasi eilen AllStar -tauolta ja saapuu B2B -otteluiden jälkimmäiseen kotipeliin tappio niskassaan New Jersey Devilsille (2-3ja). Ainoa positiivinen asia Devils -ottelussa oli suomalaisnuorukaisten muodostama kolmoskenttä, missä Jesperi Kotkaniemen laidoilla viiletti Artturi Lehkonen ja Joel Armia. Kentällinen oli eittämättä Canadiensin parhaimmistoa ja suomalaistrio loi energisellä pelillään tusinan hyviä maalipaikkoja.

Tappio kirpaisi pudotuspelipaikasta taistelevaa Canadiens -laumaa, sillä joukkue on tasaisessa itäisessä konferenssissa kuudentena ja Atlantin divisioonassa kolmantena, 62 pisteellä. Pisteen perässä hengittävät niin Boston Bruins kuin Columbus Blue Jackets ottelun vähemmän pelanneena.

Montreal Canadiens sairastuvalta löytyy vain hyökkääjä Andrew Shaw ja tolppien väliin palaa Carey Price (91.55/2.56).

Canadiens jatkaa seitsemän ottelun kotipelisarjaansa ja joukkue kohtaa vielä Edmontonin jälkeen Anaheim Ducksin, Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin.

Vierasjoukkue Edmonton Oilers pelaa niin ikään B2B -otteluiden jälkimmäisen pelin, kun joukkue kävi eilen ottamassa tukkaan Philadelphia Flyersilta Wells Fargo Centerissä (5-4ja). Ottelu ei sinänsä ollut öljymiehiltä huono, mutta lukuisat jäähyt maksoivat joukkueelle voiton. Ken Hitchcock oli onnistunut käyttämään pienen tauon hyväkseen, mikä näkyi Oilersin aktiivisena hyökkäyspelaamisena ja joukkueen hyvänä peli-ilmeenä.

Edmonton Oilersille tappio oli jo neljäs peräkkäinen, mikä näkyy tasaisessa läntisessä konferenssissa. Joukkue on valahtanut tappioputkensa myötä läntisen konferenssin kolmanneksi viimeiseksi ja Tyynenmeren divisioonan toiseksi viimeiseksi, 50 pisteellä. Kaikesta huolimatta eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on vain neljä pistettä!

Öljymiesten sairastuvalla on puolustajat Andrej Sekera ja Oscar Klefbom. Klefbom on mukana minikiertueella, mutta ei pelannut eilen. Ruotsalaispuolustajan pelikunto ratkeaa lähempänä ottelua. Maalissa aloittaa Mikko Koskinen (90.98/2.79).

Oilers päättää kahden ottelun mittaisen minikiertueensa Bell Centreen ja palaa takaisin kotiluolaan, missä joukkue kohtaa ylihuomenna kovassa iskussa olevan Chicago Blackhawksin.

Ottelun ennakkosuosikiksi on leivottu Montreal Canadiens, osittain kotietunsa turvin. Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella toisensa. Ensimmäinen ottelu pelattiin Oilersin kotiluolassa Rogers Placessa, missä öljymiehet olivat parempia maalein 6-2.

Oilers pelasi eilen todella hyvän ottelun, vaikka hävisikin Flyersin ylivoimamaalien ansiosta. Montreal koki eilen nöyryytyksen idän huonoimmalle jengille, mikä jättää joukkueen ylle paljon kysymysmerkkejä.

Montreal saa pienoisen edun otteluun Oilersin matkarasituksen ansiosta, mutta jos Hitchcock piiskaa suojattinsa Bell Centressä samanlaiseen liitoon kuin eilen Wells Fargo Centerissä, tulee kotijoukkueelle noutaja.

Montreal on yksi liigan huonoimpia ylivoimajoukkueita, eikä siihen eilisen perusteella ole tulossa muutosta. Ottelu ratkeaa viisikkopelaamiseen ja siinä on Oilersilla sauma napata pisteet kotiin maalinteko-ongelmien kanssa painivan Canadiensin kustannuksella.