SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mönchengladbach – Bayern München: Varsat saavat kärkiottelussa vastaansa haastajaksi valahtaneen mestarin
  • Toimitus

Mönchengladbach – Bayern München: Varsat saavat kärkiottelussa vastaansa haastajaksi valahtaneen mestarin

julkaistu: 07.12.2019 05:39

Borussia Mönchengladbach kohtaa Bayern Münchenin Bundesliiga-viikonlopun kärkikamppailussa lauantaina. Vähän yllättäen ensin mainittu on näistä kahdesta joukkueesta sarjakärki, voitettuaan yhdeksän matsia 13 pelatusta ottelusta. Mönchengladbachissa on toiveet menestyksestä ja jopa mestaruudesta nousseet uusiin sfääreihin erinomaisen alkukauden jälkeen. Historia Bayernia vastaan ei ole kuitenkaan järin hyvä viimeisten vuosien aikana.

Mönchengladbach pääsee kotiotteluunsa hyvällä itseluottamuksella, voitettuaan viidestä viimeisestä pelistään neljä. Viime viikonloppuna kaatui vakuuttavasti Freiburg 4-2 lukemin. Tämä oli ”Varsojen” viides perättäinen kotivoitto ja neljäs perättäinen matsi jossa se onnistuu tekemään vähintään kolme maalia.

Mönchengladbachilla on jopa vähän yllättäen varsin hyvä kotisaldo Bayernia vastaan, sillä kuudessa edellisessä kohtaamisesta  Borussia Parkilla müncheniläisjättiä vastaan se on välttänyt tappion neljästi. Tosin viime keväänä Bayern ajoi Mönchengladbachin yli 1-5 lukemin.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että kuudesta edellisestä Bundesliiga-kohtaamisesta yksikään ei ole päättynyt tasapeliin.

Molemmat joukkueet tekevät maalin ja ottelu ei pääty tasan @1,83 NordicBet

» Pelaa kohdetta Nordicbetillä!

Bayern München puolestaan matkaa Mönchengladbachiin pikästä aikaa haastajan asemassa, sillä joukkue on sarjataulukossa vasta neljäntenä. Viime viikonloppuna turpaan tuli kotiyleisön edessä Leverkusenilta, kun Lukas Hradecky yltyi sankaritekoihin maalinsa suulla Allianz Arenalla.

Bayern on  kuitenkin voittanut kolme viidestä edellisestä Bundesliigan ottelustaan ja eroa sarjakärki ’Gladbachiin on vaivaiset neljä pistettä. Tappio olisi paha takaisku, mutta vastaavasti voitolla ero kutistuisi olemattoman pieneksi.

Vieraskentällä müncheniläisillä on kulkenut. Ainoa matkapeleissä tullut tappio tuli Frankfurtissa kuukausi takaperin, kun Eintracht yllätti Bayernin rumasti 5-1. Kuudesta vierasottelustaan FC Bayern on voittanut kolme. Pelaajamateriaalin laajuuteen saldo on melkoisen vaatimaton ja sen odotetaan kasvavan tämän viikonlopun jälkeen.

Maaleja Bayernin matseissa on nähty runsaasti. Yhdeksässä edellisessä on jokaisessa nähty vähintään kolme maalia.

Robert Lewandowski on tehnyt Bayern Münchenin maaleista liki puolet. 16 maalia 13 pelissä on hurja lukema. Gladbachin maalintekovastuu on jakautunut huomattavasti tasaisemmin. Marcus Thuram (6 maalia), Patrick Herrmann (5 maalia) sekä Breel Embolo (5 maalia) ovat isäntien kovimmat tykit.

Marcus Thuram tekee ottelussa maalin @3,40 NordicBet

» Pelaa kohdetta Nordicbetillä!

Kummatkin joukkueet ovat äärimmäisen motivoituneita hakemaan voittoa ja taistelusta on odotettavissa tiukka. Varsat saisivat voittamalla tehtyä arvokasta pesäeroa pahimpan kilpailijaansa, kun taas Bayern haluaisi ehdottomasti kuroa tuon gäpin kiinni.

Fakta on silti se, että Mönchengladbachin pelaajamateriaali ei ole niin laadukas kuin vierailijajoukkue Bayern Münchenillä. Baijerilaiset saapuvat Borussia Parkille täynnä tarmoa viikon takaisen epäonnistumisen jälkeen ja vieraiden voi odottaa tarjoavan todella päättäväisen ja kurinalaisen esityksen. Mönchengladbachin kovaa virettä ei kuitenkaan voi ylenkatsoa, sillä sen sarjajohto ei todellakaan ole sattumaa vaan määrätietoisen ja laadukkaan tekemisen tulos.

Pelataan maltillisella panostuksella isäntiä +1 tasoituksella.