SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mönchengladbach – Basaksehir: Borussia-Parkilla on päätöskierroksella vielä paljon pelissä
  • Toimitus

Mönchengladbach – Basaksehir: Borussia-Parkilla on päätöskierroksella vielä paljon pelissä

julkaistu: 12.12.2019 02:02

Eurooppa-liigan alkulohkot huipentuvat päätöskierroksen otteluihin ja J-lohkon tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen. Mönchengladbach on jaetulla kärkisijalla AS Roman kanssa kahdeksalla pisteellään. Turkkilainen Istanbul Basaksehir on lohkon kolmantena, mutta vain pisteen kärkikaksikkoa perässä. Kolmikosta jokaisella on täydet mahdollisuudet edetä jatkopeleihin.

Borussia Mönchengladbachilla menee tällä hetkellä erittäin hyvin. Se johtaa Bundesliigaa ja joukkueen vire on kova. Seitsemästä edellisestä ottelustaan ”Varsat” ovat voittaneet kuusi. Viimeksi viime lauantaina kaatui hallitseva Bundesliigan mestari Bayern München 2-1.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kalenterivuoden aikana kahdesti. Eurooppa-liigan ottelussa Turkissa pisteet tasattiin 1-1 lukemiin päättyneen matsin jälkeen ja heinäkuussa Gladbach kukisti istanbulilaiset harjoituspelissä 1-5.

Paperilla Mönchengladbachin pelaajamateriaali on selkeästi Basaksehiriä kovempi ja se saa jalkeille hyvin pitkälti parhaan kokoonpanonsa.

Basaksehir on viime vuosien aikana nostanut profiiliaan vaivihkaa ja nyt se on noussut jopa Eurooppa-liigan joukkueeksi. Turkkilaiset etenevät lohkostaan pudotuspelivaiheeseen, jos se pystyy voittamaan Mönchengladbachin, joten oletettavasti Borussia-Parkin nurmella nähdään aktiivinen ja kiihkeä vierasjoukkue.

Basaksehir on kuitenkin pelannut vaisusti vieraissa Euroopan kentillä viimeisten vuosien aikana. 12 edellisestä euro-vierasmatsista se on voittanut vain kaksi. Tappioita on seitsemän. Muuta kierros takaperin turkkilaisryhmä onnistui kukistamaan itävaltalaisen Wolfsbergerin vieraissa 0-3,  mutta ennen sitä turpaan tuli kolmesti peräkkäin Burnleyn, Olympiakosin ja AS Roman vieraina.

Mönchengladbachin vire on kova tällä hetkellä ja se on oikeutetusti ennakkosuosikki tässä kamppailussa. Vierasjoukkue Basaksehiriä pidä kuitenkaan aliarvioida, sillä se pelaa syystä Eurooppa-liigassa ja lähtee otteluun varmasti hakemaan kaipaamaansa voittoa.

Saksalaisjoukkue vienee lopulta voiton, mutta luotetaan siihen, että se ei selviä ottelusta ilman takaiskuosumaa.