SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Monaco – Club Brugge: Lähteekö Monacon kurssi nousuun?
  • Toimitus

Monaco – Club Brugge: Lähteekö Monacon kurssi nousuun?

julkaistu: 06.11.2018 17:37

Tänään Stade Louisin toisessa versiossa pelataan Monacon ja Bruggen välinen ottelu, jossa molemmat pelaavat pakkovoitosta jatkaakseen Mestarien Liigassa, tai edes Euroopan Liigassa kauden edetessä. Panokset ovat siis valtavat ja niin ovat myös lähtökohtaisesti joukkueiden tasoerot, mutta ottelu ei silti ole välttämättä niin selkeä, kun voisi kuvitella.

Monacon kausi lähti tänä vuonna aivan vihkoon ja sen seurauksena seura vetäisi todellisen villinkortin takataskustaan ja nykyään monacolaisia valmentaa yksi kaikkien aikojen ranskalaislegenda Thierry Henry. Mies ilman minkäänlaista päävalmentajakokemusta astui penkin taakse ja Monacolaiset odottivat ihmettä, mutta aivan turhaan. Realistisesti ajateltuna vähemmän yllättäen Monacon joukkue on jatkanut aivan samaa rataa, kuin ennen managerin vaihtoa. Tänään joukkueen poissaoloista ehkä eniten mainittavia ovat Sidibe, Aholou ja Golovkin. Muut poissaolijat ovat joko paikkansa kakkosvaihtoehtoja tai helposti korvattavissa.

Vierrasjoukkue Brugge taisteli hieman yllättäenkin yhden pisteen tässä lohkossa pelatessaan kotiottelunsa tasan juuri Monacoa vastaan. Tässä ottelussa kotijoukkueen sankariksi nousi Vanaken, joka pelasi varmasti yhden elämänsä parhaista otteluista ja kruunasi sen vielä syöttämällä joukkueen tasoitusmaalin. Totuus on kuitenkin se, että Vanaken ei ole ihan sen tason pelaaja, että samallaista suoritusta olisi tänään luvassa. Manageri Ivan Lekolla onkin melkoinen kani vedettävänä hatusta, että joukkue vieraissa pisteitä Monacolta veisi. Toisaalta miehellä on onneksi käytössään paras mahdollinen miehistö, sillä poissaolot eivät joukkuetta vaivaa.

Lopputulemana tulee kuitenkin todeta, että Monacon ja Bruggen joukkueiden yksilöiden välinen tasoero on valtava ja varsinkin vieraskentällä on vaikea nähdä Bruggen kaivavan pisteitä tämän tasoiselta miehistöltä. Itse odotan kotijoukkueen saavan jopa 15-20 maalintekoyritystä, joka tarkoittaisi keskimäärin kahta tai jopa kolmea maalia tähän otteluun. Vieraat omaavat myös oman vaarallisuutensa, mutta kotijoukkue ottaa tämän matsin pelkästään tasoeron turvin kerran kahdesta ja sen takia meidän on vain pakko painaa tällä kertaa seuraava kohde lapulle.