SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mobiilipelit lyövät läpi Aasiassa – Oletko kuullut Mobile Legends: Bang Bangista?
  • Jesse
    Kaila

Mobiilipelit lyövät läpi Aasiassa – Oletko kuullut Mobile Legends: Bang Bangista?

julkaistu: 12.08.2019 15:32

Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) on mobiililaitteilla pelattava MOBA-peli, joka on äärimmäisen suosittu Aasiassa. Länsimaissa pelistä ei vielä juuri tiedetä, vaikka pelillä onkin jo yli 500 miljoonaa latausta ja yli 75 miljoonaa aktiivista pelaajaa.

Aasiassa pelille on jo järjestetty muutamia ammattitason liigoja. Mobile Legends: Bang Bang Professional League on käynnissä jo neljättä kautta Malesiassa/Singaporessa ja sillä on jopa 100 000 dollarin palkintopotti. Kesäkuussa järjestettiin MLBB SEA Cup, jossa katsojaluvut lähenivät 300 000 katsojaa Esports Chartsin mukaan.

Kesäkuun MLBB-turnaus keräsi lähes 300 000 yhtäaikaista katselijaa.

 

MLBB tulee olemaan osana myös Kaakkois-Aasian kisoja 2019. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kansainvälisen olympiakomitean valvomassa tapahtumassa jaetaan mitaleja esportsin osalta.

Pelille järjestetään myös viralliset maailmanmestaruuskisat myöhemmin tänä vuonna. The MLBB World Championship (M1) on pelin ensimmäinen kansainvälinen esports-tapahtuma ja siinä on 250 000 dollarin palkintopotti. M1 järjestetään 11-17. marraskuuta 2019 Kuala Lumpurissa, Indonesiassa.

Suomessa mobiilipelit eivät ole vielä nähneet kovaa suosiota. Telia järjesti tänä vuonna mobiilipeliliigan, jossa pelattiin Arena of Valoria ja kisattiin 10 000 euron palkintopotista. Liigan finaali huipentui Assembly Summer 2019 -tapahtumaan, jossa voiton vei Mestarit. Telia on ilmoittanut, ettei AoV kuulu enää seuraavan Telia Esports Series -kauden peleihin.

Mobiilipelien ja niiden ympärille rakennetun e-urheilun suosion odotetaan kasvavan myös länsimaissa.  MLBB onkin varsin potentiaalinen mobiilipeli ja sen odotetaan valloittavan myös länsimaat tulevaisuudessa.

Lähde: DotEsports, Kuvalähde: Chanjz/Needpix, Esports Charts