SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
MOBA-peli Pokémon UNITE julkaistaan keskiviikkona – Tässä peli pähkinänkuoressa
  • Niko
    Nikkilä

MOBA-peli Pokémon UNITE julkaistaan keskiviikkona – Tässä peli pähkinänkuoressa

julkaistu: 18.07.2021 16:00

Maailman menestyksekkäin mediatuotesarja Pokémon tunnetaan parhaiten pääsarjan peleistään, jotka keskittyvät värikkään maailman tutkimiseen ja vuoropohjaisiin taisteluihin. Vuosien saatossa sarja on kuitenkin laajentanut myös moniin spin-off-peleihin, joista tunnetuimpia ovat esimerkiksi Pokémon Snap, Pokémon GO ja Pokémon Mystery Dungeon.

Uusin näistä kokeiluista tulee olemaan keskiviikkona 21.7. Nintendo Switchille julkaistava Pokémon UNITE. Kyseessä on League of Legendsiä ja Dota 2:ta mukaileva MOBA-peli, Pokémon-otuksilla varustettuna.

Peli seuraa MOVA-genren tuttuja kaavoja varsin uskollisesti. Viidestä pelaajasta koostuvat joukkueet valitsevat hahmonsa (Pokémonin) pelin alussa, ja taistelevat kahteen reittiin ja näiden väliseen alueeseen jaetulla areenalla. Taistelun aikana Pokémonit vahvistuvat annettujen esineiden, opittujen liikkeiden ja evoluution myötä.

Tässä mennessä pelin julkistettuihin Pokémon-hahmoihin kuuluvat esimerkiksi Pikachu, Charmander, Greninja, Lucario, Absol, Alolan Ninetales, Cinderace ja Zeraora. Yhteensä Pokémoneja on pelissä 20, ja ne on jaettu viiteen eri rooliin: Attacker, Speedster, All-Rounder, Defender ja Supporter.

Muista MOBA-peleistä poiketen pelin päätarkoituksena ei kuitenkaan ole vastustajan tukikohdan tuhoaminen. Sen sijaan pelaajat keräävät Aeos-energiaa kentältä löytyviä Pokémoneja peittoamalla ja pyydystämällä. Tämä energia pelaajien tulee kantaa vastustajan maalialueelle lunastaakseen pisteitä. Pelin lopussa voittaa eniten pisteitä kerännyt joukkue.

Peli on ilmainen, mutta sen sisäistä valuuttaa (Aeos Gems) voi osaa oikealla rahalla. Aoes Gemseillä kykenee puolestaan lunastamaan erilaisia kosmeettisia asusteita. Näiden lisäksi peli sisältää Battle Pass -systeemin.

Vaikka peli julkaistaan 21. ainoastaan Switch-laitteelle, on sen luvattu saapuvan myös kännyköille jo syyskuussa. Lisätietoa pelistä voit lukea sen verkkosivuilta.

Lähde: Pokémon Unite Kuva: Pokémon Unite