SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Mitkä aseet tekevät eniten vahinkoa Counter-Strikessa?
  • Juuso
    Syngelmä

Mitkä aseet tekevät eniten vahinkoa Counter-Strikessa?

julkaistu: 11.09.2021 14:30

CS:GO on täynnä aseita, jotka tekevät paljon vahinkoa. Yhdellä panoksella tappavista kivääreistä, tarkkuuskivääreihin ja korkean vaurion SMG-aseisiin. Aina ei ole mahdollista ostaa vahvimpia aseita, ja toisinaan ei ole kannattavaa ostaa esimerkiksi liian montaa AWP-tarkkuuskivääriä. Mutta mitkä viisi asetta tekevät eniten vahinkoa Valven legendaarisessa FPS-pelissä?

AWP — Iso vihreä bossi

AWP on vähemmän yllättäen listan kärkipäässä. Osuma AWP:lla tappaa suojia vastaan vyötäröstä ylöspäin ja jalkaosumakin pudottaa täydeltä energialta noin 15 energiapisteeseen.

$4750 hintalappu ja hidas ampumistahti tekevät AWP:sta aseen, jota ei osteta joka erällä. Riskinä nimittäin on, että AWP menetetään yhden tai kahden kierroksen jälkeen, jolloin joudutaan jälleen säästämään rahaa uuteen bossiin. Yleensä joukkueessa onkin korkeintaan 2 AWP-kivääriä käytössä. Poikkeuksena tietysti esimerkiksi HAVUn käyttämät useamman bossin kierrokset.

AWP on osaavan pelaajan käsissä äärimmäisen vaarallinen. Esimerkiksi Aleksandr “s1mple” Kostyliev, Dmitri “sh1ro” Sokolov, Nicolai “device” Reedtz, Aleksi “allu” Jalli ja Kenny “kennyS” Schrub ovat kaikki tunnettuja AWP-tähtiä.

AK-47 — Terroristipuolen salainen ase

Tavallisten kiväärien joukossa AK-47 on ylivoimainen. Kypärää vastaan pitkältäkin etäisyydeltä yhdellä luodilla päähän ammuttaessa tappava terroristikivääri on pelin suosituimpia aseita. Valtaosa CT-puolen pelaajista poimii kuolleelta terroristilta AK-47:n itselleen, kun siihen avautuu mahdollisuus.

Taitavat pelaavat osaavat hallita AK-47:n spray patternia, mutta varminta on painaa nappi pohjaan vain lähietäisyydeltä. Suhteellisen halpa €2700 hinta tekee AK-47:stä äärimmäisen vaarallisen aseen.

M4A4 — Vahvaa puolustamista

M4A4 on ikään kuin CT-puolen oma AK-47. M4A4 ei vain ole yhtä tehokas. Vihollisen tappamiseen vaaditaan esimerkiksi kaksi pääosumaa, kun vihollisella on kypärä.

Toisaalta aseen spray pattern on huomattavasti helpompi kuin AK-47:llä, mikä tekee siitä reilusti tarkemman aseen myös aloittelevan pelaajan käsissä. Huolimatta siitä, että AK-47 on tehokkaampi ase, M4A4 on paras ase ostokierroksella AWP:n lisäksi, minkä CT-puolella voi ostaa.

Desert Eagle — Tuhoa tavalla tai toisella

Desert Eagle on vaarallinen ase millä tahansa kierroksella. Kyseessä on $700 pistooli, joten asetta näkee niin pistooli-, säästö- kuin asekierroksellakin.

Desert Eagle tapaa kaukaakin yhdestä osumasta päähän, oli vihollisella kypärää tai ei. Lisäksi 2—3 osumaa vartaloon riittää tappamaan vihollisen täydeltä energiatasolta.

Desert Eaglen heikkouksena on epätarkkuus. Rekyylille on annettava tarpeeksi aikaa tai panokset leviävät ympäri seiniä. Aloittelijan käsissä pistooli voi olla siis usein väärä valinta.

UMP — Halpa vaihtoehto

SMG:t eivät ole suosituin vaihtoehto Counter-Strikessa. Niitä ostetaan yleensä pistoolikierroksen jälkeen tai forcebuy-kierroksilla.

UMP on SMG-aseiden parhaimmistoa. Ase ampuu suhteellisen nopeasti suurehkolla vauriolla ja on suhteellisen tarkka lähi- ja keskipitkältä etäisyydeltä.

Lähde: esports.com

Tuoreimmat uutiset: