SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Miten CS:GO-ammattilaiset pelaavat uutta Ancient-karttaa?
  • Juuso
    Syngelmä

Miten CS:GO-ammattilaiset pelaavat uutta Ancient-karttaa?

julkaistu: 01.07.2021 14:30

Ancient korvasi aiemmin tänä vuonna legendaarisen de_trainin. Karttavalikoimassa kartta on ollut nyt yli puolitoista kuukautta. Ammattilaisjoukkueet ovat päässeet pohtimaan ja pelaamaan uutta karttaa jo tovin, joten katsotaan miten ammattitasolla oikeastaan tätä karttaa pelataankaan.

Etu näyttäisi olevan CT-puolella

Kartta näyttäisi olevan CT-painoitteinen. Kartassa on selkeä kaava, jossa useat ottelut voitetaan lähinnä CT-erävoitoilla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Ancientin voittanut joukkue voittaa ison osan eristään CT-puolella. Tämä ei sinänsä ole yllättävä tieto, sillä useimmat kartat ovat juurikin CT-painotteisia.

Ancientin kulmat ovat ekspansiivisia, eli laajenemishaluisia. Kaikki kulmat on siis katsottava todella tarkasti, läheltä ja kaukaa. Pelaajat jotka ovat tutkineet kartan kulmia tietävät miten niitä tulee lähestyä. Videolta näkyy miten Na’Vin Valeriy “B1T” Vakhovskiy katsoo “1 vastaan 2” -tilanteessa kulmat mainitulla tavalla.

Yhdessä liikkuminen on etu

Ancient on kartta, jossa yhtenä joukkona liikkuminen luo valtavan edun vaikka joukkue olisi alakynnessä. Tästä hyvä esimerkki on maailmankärkijoukkue Gambitin erä Na’Via vastaan. Koko Gambitin joukkue liikkuu yhtenä joukkona. Pelaajat tarkistavat kulmia toisien puolesta ja suojelevat toistensa selustaa. Videolla esimerkiksi nähdään kun Dmitry “sh1ro” Sokolov suojelee pommia asettavaa Sergey “Ax1Le” Rykhtorovia.

Ympäristöä käytetään hyväksi

Ancientissa on paljon suojaa-antavaa ympäristöä, kuten kivipaaluja. Hyvä pelaaja tuntee kartan niin hyvin, että hän tietää miten sijoittua pahimmassakin tilanteessa. Näin tekee esimerkiksi FaZe Clanin Helvijs “broky” Saukants, joka käyttää ympäristöään taitavasti hyödyksi “1 vastaan 4” -tilanteessa G2 Esportsia vastaan. Tilanne näyttää jo toivottomalta, mutta niin vain latvialaispelaaja hoitaa kierrosvoiton joukkueelleen.

Kranaatit ovat tässäkin kartassa tärkeitä

Lienee sanomattakin selvää, että savut, valot, polttopullot ja kranaatit ovat jokaisessa CS:GO-kartassa tärkeitä. Ancientissa käytetään jo nyt taktisia kranaatteja, emmekä malta odottaa millaisia kekseliäitä savu- ja valokranaatteja aika tuo tullessaan.

Lähde: esports.com

Kuva: CSGO

Tuoreimmat uutiset: