SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mitä ihmettä nyt taas? – Steamin pelatuimmat-listan kärjestä kilpailee banaani
  • Saara
    R

Mitä ihmettä nyt taas? – Steamin pelatuimmat-listan kärjestä kilpailee banaani

julkaistu: 17.06.2024 18:32

Viime päivinä Steamissa on noussut suursuosioon kummallinen peli nimeltä Banana. Pelin idea on yksinkertainen: klikkaa banaania, kunnes saat erikoisbanaaneja. Siinä kaikki. Pelaajat saavat tietyin väliajoin erilaisia skinejä – eli tässä tapauksessa käytännössä banaaninkuoria – joita voi myyskennellä Steam-markkinoilla.

Banana on varsin yksinkertainen jopa klikkailupelien joukossa. Cookie Clicker -klassikossa, vaikkei se koskaan päätykään, voi sentään edistyä. Banana ei edes muista edellistä peli-istuntoa, joten se on pidettävä päällä, ellei tahdo aloittaa aina alusta.

Peli julkaistiin jo huhtikuussa, mutta vasta toukokuun puolella se alkoi herättää suurempaa kiinnostusta. Kesäkuun puolella pelaajamäärät ovat todella ampaisseet kattoon, ja tälläkin hetkellä banaanipeli keikkuu Steamin listakakkosena.

Kuva: Pelaajatcomin kuvakaappaus / SteamBD

 

Valtaosa lähes 800 000 samanaikaisesta pelaajasta on kylläkin botteja, sillä näin simppeliin peliin ne on helppo valjastaa haalimaan banaaninkuoria. Siitä huolimatta luku on iso: viikko sitten kehittäjät arvioivat, että kolmannes olisi oikeita pelaajia. Näin arvioiden Banana jäisi Dota 2:n ja PUBG:n taakse, mutta päihittäisi silti esimerkiksi Apex Legendsin, GTA V:n ja Elden Ringin.

Useimmat Bananasta saadut banaaninkuvat menevät kaupaksi muutamilla senteillä, mutta harvinaisimpia on myyty jopa yli tuhannella dollarilla. Kuten tubettaja Jawn selvitti, sen taaksen ei ilmeisesti kätkeydy NFT-huijauksia tai muuta hämärää ryönää. Osalle pelaajista se on tehokas rahamasiina, ja loppuja se vain viehättää kaikessa turhanpäiväisyydessään.

Lähde: Kotaku / Insider Gaming Kansikuva: SteamDB / krakenimages.com / Freepik