SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mitä ihmettä? – Kuala Lumpurissa pelattavassa CS2-turnauksessa mukana kasa legendaarisia nimiä
  • Perttu
    Leinonen

Mitä ihmettä? – Kuala Lumpurissa pelattavassa CS2-turnauksessa mukana kasa legendaarisia nimiä

julkaistu: 09.02.2024 22:00

Eilen käynnistyi BLAST The Draft Season 1 Finals -turnaus. Moni saattaa miettiä, mikä ihmeen turnaus se tämä tämmöinen on? Kyseessä on Counter-Strike 2 -turnaus, jossa pelaavat kolme joukkuetta Intiasta ja kolme Pakistanista. Järjestäjänä turnauksessa toimii, kuten nimestäkin näkyy, BLAST.

Seuraava kysymys varmaan kuuluu, että  no mitä sitten? Intialaisia tai pakistanilaisia pelaajia tuntee vain hyvin harva nimeltä. Pelaajat pelaavat omassa maanosassaan ja kyseisistä maista ei ole noussut pelaajistoa saati joukkueita maailman huipulle.

Kuala Lumpurissa Malesiassa pelattavassa turnauksessa on kuitenkin paikan päällä pelaamassa kuusi kappaletta Counter-Striken legendoja. Nämä nimet soittavat varmasti kaikkien kelloja:

Ladislav “GuardiaN” Kovacs, Richard “shox” Papillon, Kenny “kennyS” Schrub, Olof “olofmeister” Kajbjer, Adam “friberg” Friberg ja Christopher “GeT_RiGhT” Alesund ovat kaikki mukana turnauksessa. Jokainen heistä pelaa eri joukkueissa yhdessä joko pakistanilaisten tai intialaisten pelaajien kanssa.

Kun taustalla jauhaa BLAST:n kaltainen massiivinen tuotantoyhtiö ja turnausjärjestäjä voisi päätellä, että kyseiset legendat on raahattu paikan päälle nostattamaan CS-buumia Etelä-Aasiassa.

Aasian eteläisin puolisko on vielä yksi seuduista, josta ei nähdä joukkueita tai pelaajia CS:n huipputurnauksissa. Tavoitteena on siis varmastikin kasvattaa pelin näkyvyyttä ja innostaa ihmisiä pelaamaan sekä kilpailemaan myös näissä maissa. Markkina-alueen levittäminen onnistuu juuri tämänkaltaisilla keinoilla ja turnauksilla, jossa tuodaan pelin ison nimet esiintymään.

Palkintorahaa turnauksessa on jaossa ainoastaan 50 000 dollaria, mutta BLAST rummuttaa silti turnausta kovalla kädellä sosiaalisessa mediassa ja turnauksesta löytyy BLAST:lle tutut laadukkaat lähetykset mm. Twitchissä.

CS:n legendat eivät ole taatusti liikahtaneet Malesiaan asti ilmaiseksi, mutta BLAST:n yritykselle luoda uutta markkina-aluetta ja innostaa myös Etelä-Aasiaa mukaan Counter-Striken kilpailulliseen maailmaan on jättikokoisen peukun paikka.

Kuva: KennyS Lähde: HLTV