SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mistä Fnatic Manager here -meemi on oikein lähtöisin?
  • Saara
    R

Mistä Fnatic Manager here -meemi on oikein lähtöisin?

julkaistu: 03.08.2022 14:34

Ikoninen “Fnatic manager here” -meemi leviää säännöllisin väliajoin räiskintäpelaajien keskuudessa. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa ja mistä se tulee?

Kehittäjien on oltava jatkuvasti valppaina, jotta FPS-pelit, kuten Valorant ja Counter-Strike: Global Offensive, toimisivat tasaisen sujuvasti. Ammattimainen e-urheiluskene korkeine panoksineen vaatii pelien pysymistä mahdollisimman virheettöminä. Senpä vuoksi pelaajat tallentavat ja julkaisevat pelin rikkovia bugeja, joihin ovat törmänneet. He toivovat kehittäjien huomaavan ja korjaavan ne. Erityisesti tällaiset julkaisut ovat täynnä “Fnatic manager here” -spämmiä, mikä saattaa hämmentää epätietoista Valorant-pelaajaa.

“Fnatic Manager Here, Please Delete This” on CSGO-yhteisön fraasi, jota käytetään ivaamaan bugia hyödyntäviä strategioita. Valorantissakin heitosta on tullut tavallinen, vaikka harvemmat Valorant-pelaajat tietävät taustatarinan.

Meemi sai alkunsa pahamaineisesta Olofboost-tapauksesta Fnaticin ja Team LDLC:n välisessä ottelussa Dreamhack Winter 2014 -tapahtumassa. Fnaticin buusti todettiin takautuvasti laittomaksi, mikä johti lopulta tiimin tappioon. Bugi salli Olofmeisterin “pikselikävellä” kaiteelle tähtäämään luvattoman osuvia kuteja. Valve on sittemmin pystyttänyt tämän huippuhetken muistoksi paikalle kyltin, joka varoittaa pelaajia kiipeämästä kaiteisiin.

CS-pelaaja David “Blotecsgo” Ekdhalin mukaan hän oli julkaissut kaverinsa löytämän boost-bugin Redditissä kaksi viikkoa ennen ottelun alkua. Team Fnaticin pelaaja pyysi häntä kuitenkin laittamaan videon yksityiseksi.  Ainoa varsinainen todiste tälle toki on videon julkaisupäivämäärä YouTubessa: ennen neljännesfinaalia, jossa bugia hyödynnettiin.

Blotecsgo kertoi, että olisi kavereineen halunnut pitää videon julkisena, mutta osaa hermostutti seuraukset siitä, jos pelaajan toivetta ei toteutettaisi.

Kunniattoman ottelun jälkeen kävi melko ilmeiseksi, että Fnaticin manageri oli pyytänyt olemaan bugista hissuksiin, kunnes joukkue ehtisi hyödyntää sitä. Epäselvää on, kuka alun perin löysi pikselibuustin, ja keksikö joukkue itsekseen käyttää sitä vaiko Redditin inspiroimana.

Vaikka bugitehosteen käyttäminen oli melko tuhmasti tehty, pyytävästä lausahduksesta tuli äkkiä meemi pelaajien keskuudessa. Viimeistään tubettajien alettua viljellä viittausta jutellessaan bugeista, oli kuolematon heitto syntynyt. Nyt “Fnatic manager here” on ikoninen viittaus niin CS:GO:ssa kuin sen vastinparissa Valorantissa.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Valve