SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Minnesota Wild – Pittsburgh Penguins: Jatkuuko pingviinilauman lento?
  • Johannes
    Romu

Minnesota Wild – Pittsburgh Penguins: Jatkuuko pingviinilauman lento?

julkaistu: 31.12.2018 17:48

Minnesota Wild saa vieraita idästä, kun Sidney Crosbyn kipparoima Pittsburgh Penguins saapuu Xcel Energy Centeriin.

Kotijoukkue Minnesota Wild käväisi edellisessä ottelussa Winnipeg Jetsin vieraana Bell MTS Placessa. Wild pisti kovana kotijoukkueena mainetta niittäneen Jetsin nätisti kumoon maalein 1-3 ja näin katkesi myös Wildin viiden ottelun tappioputki. Joukkueen tappioputki näkyy voitosta huolimatta sarjataulukossa, sillä Wild löytyy läntisestä konferenssista sijalta 10 ja Keskisestä divisioonasta sijalta viisi, 39 pisteellä.

Wildin vahvuudesta on poissa vain puolustaja Matt Dumba. Maalissa aloittanee huippuottelun Manitobassa pelannut Devan Dubnyk (91.24/2.60).

Vierasjoukkue Pittsburgh Penguins on tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisella vieraskiertueella. Joukkue aloitti kiertueensa nuottipaitojen vieraana Enterprise Centeristä, missä pingviinilauma pyyhki nuottipaidoilla lattiaa maalein 1-6. Puolustaja Juuso Riikola tälläsi Jake Allenin taakse NHL -uransa ensimmäisen maalinsa.

Pittsburgh Penguins on tällä hetkellä kovassa iskussa. Joukkue venytti jo voittoputkeaan viiden ottelun mittaiseksi Bluesin kustannuksella. Pingviinilauman reissun viimeinen etappi on Madison Square Garden.

Pingviinit ovat hyvän vireensä ansiosta tallustaneet itäisen konferenssin kuudenneksi ja Metropolin divisioonan kolmanneksi, 46 pisteellä.

Joukkueen vahvuudesta poissa on vain pitkäaikaispotilas Justin Schultz (puolustaja). Olli Määttä sekä hyökkääjä Bryan Rust kärsivät pienestä alavartalovammasta ja pelaaminen ratkeaa lähempänä ottelua. Maalissa aloittanee Matt Murray (90.59/3.14).

Minnesota Wild on ottelun ennakkosuosikki kaadettuaan Winnipeg Jetsin edellisessä ottelussa. Jokainen joka pelin katsoi, näki että Jets oli todella huono ottelussa. Tosin ei Wildilta mitään pois, joukkue pelasi uhrautuvasti ja söi kiekkoja.

Mike Sullivan on kuitenkin saanut pingviinilauman kohtalaisen kovaan lentoon. Joukkue on voittanut 10 ottelusta kahdeksan. Vieraissa joukkue on voittanut kolme edellistä.

Pingviinilauman peli on tällä hetkellä todella hyvässä tasapainossa kaikilla osa-alueilla, joten näin suuri ennakkosuosikki Wild ei missään nimessä ole. Wild on hävinnyt kolme edellistä kotiotteluaan ja joukkueella on muutenkin ollut maalinteko-ongelmia. Joukkueet kohtasivat ennen jouluaattoa PPG Paints areenalla, missä pingviinit voittivat ottelun maalein 2-1.

Sullivanin suojatteja kokeillaan myös vieraskaukalossa.