SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Minnesota Wild – Calgary Flames: Liekkipaidat saapuvat Xcel Energy Centeriin
  • Johannes
    Romu

Minnesota Wild – Calgary Flames: Liekkipaidat saapuvat Xcel Energy Centeriin

julkaistu: 15.12.2018 11:58

Kierroksen ainoassa primetime -ottelussa kohtaavat läntisen konferenssin joukkueet Minnesota Wild ja Calgary Flames. Pelipaikkana toimii Wildin kotiaski Xcel Energy Center.

Kotijoukkue Minnesota Wild saapuu iltapäiväotteluun kahden ottelun voittoputkessa. Joukkue katkaisi kuuden ottelun mittaisen suvantovaiheen, jossa joukkue otti viidesti tukkaan kuudesta ottelusta, ja samalla päävalmentaja Bruce Boudreaun poskipunotus sai lievemmän sävyn. Wild majailee läntisessä konferenssissa yhdeksäntenä ja Keskisessä divisioonassa joukkue on neljäs, 36 pisteellä.

Wildin sairastuvalta löytyy vain kapteeni Mikko Koivu, joka saattaa palata takaisin tositoimiin jo tänään! Suomalaiskapteenin pelikunto ratkeaa lähempänä ottelua. Maalinsuulla aloittanee kaksi edellistä voitto-ottelua torjunut Devan Dubnyk (91.21/2.65).

Vierasjoukkue Calgary Flames aloittaa kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen Xcel Energy centeristä. Joukkue pelaa huomenna B2B -ottelun jälkimmäisessä osassa St.Louis Bluesia vastaan Enterprise centerissä, joka on myös iltapäiväottelu. Liekkipaidat aloittavat kiertueensa kotivoitto vyöllään Philadelphia Flyersista maalein 6-5ja. Flames on muutenkin kovassa iskussa, kun joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja seitsemästä kuusi.

Flamesin hyvä vire näkyy myös tasaisessa läntisessä konferenssissa, kun joukkue on hiipinyt voittojensa ansiosta kolmanneksi. Tyynenmeren divisioonassa joukkue pitää hallussaan piikkipaikkaa 42 pisteellä.

Liekkipaitojen vahvuudesta puuttuvat varmasti vain puolustajat Michael Stone sekä Juuso Välimäki. Hyökkääjät Michael Frolik ja Mikael Backlund ovat mukana kiertueella ja saattavat pelata tänään Wildia vastaan. Maalissa aloittaa David Rittich (92.09/2.31).

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen pelattiin reilu viikko sitten Scotiabank Saddledomessa, missä kotijoukkue Flames voitti ottelun maalein 2-0. Ottelu muistetaan kotijoukkueen voitosta ja puolustaja Mark Giordanon polvitaklauksesta, missä uhrina oli paluun todennäköisesti tekevä Koivu. Giordano sai tempustaan kahden ottelun pelikiellon, jonka puolustaja on kärsinyt.

Ottelun ennakkosuosikki on Minnesota Wild, joka selittyy joukkueen hyvistä otteista kotiaskissa. Samoin Bookkerit ovat reagoineet runsaisiin maalimääriin, kiitos joukkueiden edellisten otteluiden.

Wildin edelliset vastustajat Montreal ja Florida eivät missään nimessä ole puolustussuuntaan samaa tasoa kuin Flames. Flames pelaa hyökkäyssuuntaankin erittäin hyvin, eli Wild joutuu tänään myös tekemään puolustussuuntaan enemmän hommia. Flamesille meni edellisessä ottelussa viisi maalia omiin, jonka ansiosta videoita on selattu ja tiivistetty entisestään viisikkopuolustamista. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia, ja kun huomioidaan ottelun alkamisaika, saa under -vedoista hyvän kohteen tähän otteluun.