SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Milan – Napoli: Nyhjätäänkö San Sirolla?
  • Toimitus

Milan – Napoli: Nyhjätäänkö San Sirolla?

julkaistu: 23.11.2019 16:54

Maaottelutauko on lusittu myös Saapasmaassa, missä Azzurri selvitti tiensä riemukkaasti puhtaalla pelillä Huuhkajien lohkosta jatkoon.

Serie A jatkuu San Sirolla kahden pahasti alisuorittaneen joukkueen kohtaamisella, kun vasta 14.ntenä oleva perinteikäs suurseura AC Milan ottaa yhteen surkuhupaisasti seitsemäntenä olevan Napolin kanssa.

Milan on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan kerran, kun pahnan todeksi pohjimmaisena oleva SPAL kukistui ”peräti” 1-0.

Top-6-joukkueille, Romalle (1-2), Laziolle (1-2) ja Juventukselle (0-1) hävinnyt Rossoneri on lisäksi pelannut 2-2 -tasurin itseään pari pykälää perässä hiihtävää Leccea vastaan.

Marco Giampaolon jouduttua tekemään aiemmin tällä kaudella tilaa Stefano Piolille, olisi luullut Milanin kurssin kääntyvän vaan kuinkas kävikään?

Rossonerin maalinteko on tökkinyt pahemman kerran, sillä sen maalikeskiarvo on tällä hetkellä tusinan pelatun kierroksen jälkeen ripauksen alle yhden. 11 tehdystä maalista polakki Krzysztof Piatekin nimiin on mennyt ainoastaan kolme osumaa, mikä on ollut valtaisa pettymys ja polakki onkin milanolaisten ehdottomasti suurin alisuorittaja.

Milanin verkkoon ei sentään ole ladottu 16 uunia enempää. Tuo tosin ei liene mikään yllätys, vartioihan joukkueen maalia Azzurrin kolossimainen veräjänvartija Gianluigi Donnarumma. 20-vuotiaalle kassarille annettiin lepovuoro Azzurrin 9-1 voittoon päättyneessä lohkon päätöspelissä Armeniaa vastaan.

Toki Rossonerin puolustuslinjasta löytyy myös osaamista. Myös Azzurrissa ja tulevissa EM-kisoissa varmasti pelaava Alessio Romagnoli taitaa alakerran metkut ja osaa myös laittaa tarvittaessa kuulaa uuniin, kuten teki taannoin Armeniaa ja Liechtensteinia vastaan. Käkikellomaan Ricardo Rodriguez nähtäneen myös EM-kisoissa Milanin alakerrasta.

Turkin maajoukkueen keskikenttätaituri Hakan Calhanoglu puuttuu tänään algerialaisen Ismael Bennacerin tavoin Milanin keskikentältä.

Tänään Rossonerin riveissä nähdään kolmannen polven milanolaisen futisniilo, kun 18-vuotias Daniel Maldini on nimetty ensimmäistä kertaa joukkueen edustusmiehistöön. Nuorukaisen vaari, Cesare kahmi aikoinaan neljä Scudettoa plakkariinsa ja valmensi myös seuran Cup-voittajien cupin voittoon. Danielin isä, huippupakki Paolo ei puolestaan esittelyjä kaipaa.

Vanhan hapannaama, Carlo Ancelotti lienee nielaissut maajoukkuetauolla jo kestopurukuminsa. Sen verran väsynyttä ja ennalta-arvattavaa Partenopein pelaaminen on ollut Serie A:ssa jo pidempään, ettei siinä ole enää edes mitään jännitettävää.

Napoli on voittanut kuudesta viime pelistään vain yhden, kun sarjassa kymmenentenä oleva Hellas Verona kaatui kahdella Arkadiusz Milikin osumalla Stadio San Paololla lokakuun puolivälin jälkeen.

Vaikka tappioitakaan ei ole kuin yksi, kun Roma koulutti napolilaisia marraskuun alussa 2-1 Stadio Olimpicolla ottelussa, missä Milik iski taas nyytin Partenopeille, on neljästä tasurista kärsityt pistemenetykset pudottaneet Ancelottin suojatit jo kauas kärkiryhmästä.

Hapannaama saanee silti avata joulupakettinsa Napolissa, sillä kasvot todennäköisesti pelastuvat selviytymällä Mestarien liigan lohkovaiheesta jatkoon, mihin riittää kotivoitto Genkistä huolimatta todennäköisestä Liverpool-tappiosta Alfieldillä.

Paria avausrosterin pelaajaa lukuunottamatta myös Partenopein koko miehistö oli eri maajoukkueiden käytettävissä ja ja kentällä lienee tänään kaiken kirjavaa, reissussa rähjääntynyttä sakkia, mikä ei ole kaikista terävimmillään. Matalat maalimäärät, rohkeimmille jopa suora tasuri voi olla passeli peli-idea tähän kohteeseen.