SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Miksi ihmeessä nämä CS:GO-tarrat ovat niin kalliita?
  • Saara
    R

Miksi ihmeessä nämä CS:GO-tarrat ovat niin kalliita?

julkaistu: 23.05.2022 18:00

Selkeä muotoilu, äärimmäinen harvinaisuus ja kova hypetys ovat tehneet Katowice 2014 -tarroista järjettömän tyyristä krumeluuria Counter-Strike: Global Offensivessa.

CS:GO-skinien tiedetään kohoavan naurettavan suuriin summiin, mutta yleensä tarrat ovat huomattavasti huokeampia. Sellaiset kuin Crown Foil ja Howling Dawn ovat toki hinnakkaampaa osastoa, mutta aivan omassa luokassaan keikkuvat joukkuetarrat Katowicesta vuodelta 2014. Halvimmastakin niistä saa pulittaa yli tonnin.

Arvotarrat ovat peräisin kahdesta ESL Katowice 2014:lle luodusta kapselista. Katowice 2014 Challengers ja Legends olivat vasta kolmas ja neljäs CS:GO:hon lisätty tarrakapseli, sillä kyseiset mestaruuskisat olivat historian toiset. Tuolloin hoksattiin ottaa koristushommat mukaan kilpailuskeneen, ja sittemmin uudet tarrasetit on julkaistu joka majoreille.

Vaikka useimmat tarrat myydään pikkurahalla Steamin kautta, haluttuja Katowice 2014 -tarroja sieltä on turha etsiä. Halvimpia toki löytyy, mutta muut kaupat tehdään yksityisesti. Cantry.devin mukaan viime aikojen rahakkaimmat tarrakaupat on tehty seuraavin hinnoin:

  • Titan (Holo) – 72 756 dollaria
  • iBUYPOWER (Holo) – 58 793 dollaria
  • Reason Gaming (Holo) – 43 931 dollaria
  • Team LDLC.com (Holo) – 24 252 dollaria.
Kuva: Valve / CS:GO

 

Kolme ilmeistä syytä tarrojen suosioon ovat minimalistisuus, rariteetti ja nostalgia.

Useimmat CS:GO-tarrat ovat rönsyileviä ja täynnä taidokkaita yksityiskohtia, joihin verrattuna vanhoissa tarroissa on hillittyä tyyliä. Uusimmissa Antwerpenin tarroissa on jopa hieman palattu virtaviivaisempaan muotoiluun.

Kahdeksan vuotta sitten skene ei myöskään ollut kooltaan mitään verrattuna nykyiseen, joten kysyntä oli paljon pienempää. Siksi tuolloiset tarrat ovat harvinaisia kappaleita. Titan Holo -tarroja arvioidaan olevan markkinoilla enää 38 kappaletta. CS:GO oli myös maksullinen peli vuonna 2014, jolloin keskimääräinen pelaajamäärä oli alle 100 00. Nykyisin luku on tavallisesti vähintään viisin-kuusinkertainen.

Katowice 2014 -tarrojen omistaja voi rauhassa leveillä omaisuudellaan, koska niitä ei kuka tahansa osta. Omistautuneimmat keräilijät myös ovat todennäköisesti pitkän linjan harrastajia, joille vuoden 2014 tarrat tuovat nostalgiapärinöitä. Niillä tekee vaikutuksen kehen vain CS-skenessä.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Valve / CS:GO