SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mikko Rantanen
  • Toimitus

Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen juhlistivat Itsenäisyyspäivää maaleilla

julkaistu: 07.12.2018 06:36

Coloradon Mikko Rantanen säilytti kolmen pisteen johtonsa pistepörssin kärjessä tehdessään yöllä kauden 12.nnen maalinsa nousten 47:een pisteeseen pörssin kärkipaikalla. Toronton Kasperi Kapanen teki puolestaan kauden 11.nnen maalinsa Detroitia vastaan. Kapanen syötti lisäksi yhden maalin ja on saalistanut 29 ottelussa kaikkiaan 21 pistettä.

Roberto Luongo nousi yhdeksänneksi edellisessä pelissään Bostonia vastaan kaikkien aikojen maalivahtitilastossa torjuessaan uransa 77.nnen nollapelinsä. Luongo on ottanut urallaan nyt 476 voittoa, kun kaikkien aikojen ykkönen voittotilastoissa on Martin Brodeur 681:llä voitollaan.

Viime yönä Florida sai BB&T Centeriin vieraakseen Coloradon, joka ei ollutkaan niin helposti kaadettavissa.

Coloradon kuumempi kuin hellankoukku Rantanen ohjasi vieraat 1-0 johtoon Patrik Nemethin lauottua siniseltä kohti Luongon vartioimaa Kissojen maalia. Floridan toi vielä avauserässä tasoihin Colton Sceviour.

Carl Söderberg viskasi Coloradon alivoimalla johtoon, kun nosto kohti maalia otti kopin Luongon maskista ja lensi maaliin.

Jared McCann pelasi vielä samassa ylivoimassa paikan Aaron Ekbladille, joka ei voinut pistää limppua ohi tyhjästä maalista B-pisteen kaarelta ja Florida oli noussut 2-2 tasoihin.

Päätöserässä Colorado näytti, miksi se on ollut tällä kaudella koko NHL:n vahvin joukkue kolmansissa erissä, missä se on maalannut tämän yön jälkeen kaikkiaan 42 maalia!

J.T. Compher ohjasi Gabriel Landeskogin vedon viivalta Luongon taakse vahvan vieraiden painostusjakson päätteeksi, missä isännät eivät päässeet missään vaiheessa vaihtamaan tuoreita voimia jäälle. 44 sekuntia myöhemmin limppu oli jälleen Luongon selän takana, kun tällä kertaa Söderberg onnistui maalinteossa.

Landeskog nakutti maanmiehensä tavoin kaksi maalia päästessään heittämään kiekon vielä Panthersin tyhjään nuottaan isäntien hakiessa kavennnusta lopussa. Colorado vei siis pelin 5-2.

Toronton kohdatessa kotonaan Detroitin Original 6-joukkueiden yhteenotossa ei Kapanen ollut moksiskaan siitä, että Leafsin piiskuri Mike Babcock istutti miehen Nazem Kadrin ketjuun William Nylanderin otettua suomalaislaiturin paikan Auston Matthewsin vierellä.

Jake Gardiner ja Andreas Johnsson löysivät klap-klap -syötöillä Kapasen aivan tolpan juuresta, mistä suomalaisella oli helppo työ lyödä lätty avoimeen Wings-rysään Jonathan Bernierin makoiltua jo jäässä. Osuma oli Kapasen 11:s tällä kaudella.

Kapanen oli onnistua toistamiseen jo heti seuraavasta hyökkäyksestä maalinedustalta, mutta seuranneesta vastaiskusta maalasikin Wingsin Jonathan Ericsson siniseltä pelin tasoihin miljoonan miehen maskin peittäessä Leafsin maalia tänään vartioineen Garret Sparksin näkyvyyden. Ericssonille nyytti oli vasta kauden toinen.

Sparks joutui antautumaan toistamiseen jo reilua minuuttia myöhemmin, kun Wings kontrasi uudestaan ja toisesta aallosta 4v3 ylivoimahyökkäyksestä onnistui Luke Glendening lapioimaan kauden neljännellään lätyn aivan maalin edestä verkkoon Nicklas Kronwallin mainiosta sivuttaispassista. Sparks oli päästänyt kaksi maalia kolmella laukauksella reilussa kuudessa minuutissa.

Gustav Nyquist täräytti Wingsit pukkarimaalilla siirretyn rangaistuksen aikana jo 3-1 vierasjohtoon vain 12 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa B-pisteen kaarelta ylämummoon suuntautuneella laukauksella. Ruotsalaisen maalivire siis jatkuu, miehen osuttua kahdesti jo edellisessä pelissä Tampaa vastaan.

Babcock pelasi upporikasta ja rutiköyhää, kun ei vaihtanut Sparksia Leafsin maalinsuulta Frederik Anderseniin herätelläkseen joukkuettaan vielä edes Wingsien siirtyessä 4-1 johtoon Mike Greenin siniseltä lähteneen piiskan painuttua isäntien verkkoon, vaikka Wings oli vienyt toisen erän laukaukset tuossa vaiheessa jo 8-1.

Päätöserään lähdettäessä Babcock oli saanut tarpeekseen Nylanderin rusettiluistelusta Matthewsin rinnalla ja nosti tähtitenorin Kapasen ja Johnssonin keskelle heittäen Nylanderin ja Marleaun keslelle Kadrin.

John Tavaresin ketju toi kuitenkin Leafsin ensin kahdella osumallaan maestron itsensä ja Zach Hymanin toimesta maalin päähän, kunnes Matthews juoni Kapasen kanssa lätyn Johnssonille, joka nosti pelin tasoihin.

Wingseillä oli vielä aivan päätöserän viime sekunneilla paikka kaataa isännät, mutta Nick Jensenin tykki viivalta kilpistyi Sparksin vartioiman maalitolpasta tolppaan ja siitä takaisin askin puolelle.

Riparia hanakimmin kärkkynyt Dylan Larkin pelattiin jatkoilla yksin läpi Nyquistin upealla pitkällä syötöllä ja Sparks oli harhautettu tyylikkäästi ja lätty oli verkossa. Wings kukisti Leafsin ensi kertaa vieraissa sitten huhtikuun 2016.

 

Yön kierros:

Florida – Colorado 2-5 (C: Rantanen 1+0)

Philadelphia – Columbus 3-4 ja

Pittsburgh – NY Islanders 6-2

Toronto – Detroit 4-5 ja (T: Kapanen 1+1)

Ottawa – Montreal 2-5 (M: Lehkonen 0+1, Kotkaniemi 0+1)

Tampa Bay – Boston 3-2 (B: Rask 27/30 torjuntaa)

Arizona – Washington 2-4

Calgary – Minnesota 2-0

Vancouver – Nashville 5-3 (N: Salomäki 0+1, Rinne 21/25 torjuntaa->vaihto 40.00 Saros 4/5 torjuntaa)

Vegas – Chicago 4-3

Los Angeles – New Jersey 3-6 (N: Vatanen 0+1)