SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Miikka “suNny” Kemppi jutteli esports-toimittajan kanssa Jampista, ENCEstä ja Suomi-CS:stä
  • Juuso
    Syngelmä

Miikka “suNny” Kemppi jutteli esports-toimittajan kanssa Jampista, ENCEstä ja Suomi-CS:stä

julkaistu: 24.08.2022 14:52

Brittiläisen esports-toimittajan, Duncan “Thorin” Shieldsin YouTube-sarjan “Reflections” vieraana ollut Miikka “suNny” Kemppi keskusteli monesta polttavan kiinnostavasta puheenaiheesta Thorinin kanssa.

Reilun tunnin mittaisessa haastattelussa puhutaan esimerkiksi Elias “Jamppi” Olkkosesta, Aleksi “allu” Jallin podcast-esiintymisestä seuranneesta riidasta ja ENCEn hajoamisesta, tarjouksista joista suNny kieltäytyi ja tulevaisuuden parhaasta suomitiimistä sekä Valorantista.

Kun kaksikko puhuu Jampista, suNny kertoo, että mikäli Jamppi olisi unbannattu [majoreilta] jo hänen pelatessaan ENCEssä, olisi nuorukaisen ura ollut luultavasti hyvin erilainen. Vaikka Jamppi on unbannattu CS:GO:sta, hän menestyy hyvin Team Liquidin Valorant-joukkueessa. Hän on väläyttänyt palaavansa CS:GO:n pariin aikaisintaan lokakuussa.

– Haluaisin ehdottomasti, että hän tekee paluun Counter-Strikeen, suNny sanoo.

Alludraama yllätti Thorinin

Thorin kertoo videolla yllättyneensä allun ja joukkueen julkisesta Twitter-draamasta. Allu vieraili HLTV Confirmed -podcastissa sarjan viidennen kauden 20. jaksolla.

Tuolloin allun entinen joukkuetoveri, Jere “sergej” Salo, twiittasi, että kaikki mitä allu kertoo lähetyksessä ei ole totta. Salon mukaan tuolloin oli syynsä, miksi allu oli ENCEn viimeinen alkuperäinen pelaaja. SuNny vihjaili samaa lainaamalla sergejn twiittiä ja kirjoittamalla lisäksi, ettei allu ole kertonut vielä koko totuutta.

– Se oli järkyttävää, koska luulin, että olet allun hyvä ystävä, Thorin ihmettelee.

SuNnyn mukaan asiasta on hyvin vaarallista puhua, koska asiaan liittyy niin paljon erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia.

– Kun minä siirryin silloisen ENCE-kokoonpanon pelinsisäiseksi johtajaksi, halusin muuttaa pelitapamme täysin erilaiseksi. Samalla halusin kuitenkin pitää allun tietynlaisena tähtipelaajana. Kun joukkueessa oli minun lisäkseni kaksi [allu ja sergej] todella voimakasta ääntä, tunnelma kiristyi huomattavasti. Minusta alkoi tuntua, että allu ei pitänyt tavasta, jolla johdin joukkuetta, suNny kertoo.

SuNny kertoo yrittäneensä keskustella allun kanssa johtamiseen liittyvistä ongelmista peliserverin ulkopuolella, mutta ratkaisua ei koskaan löydetty.

Mousesports ei vakuuttanut organisaationa

SuNny pelasi menestyneesti Mousesportsin paidassa vuodet 2017–2018. SuNny kertoo saaneensa tarjouksen tuolloin esimerkiksi fnaticilta, mutta siirto kariutui

– Kun fnatic voitti lähestulkoon kaiken vuosina 2014–2015, halusin pelata jo silloin heidän kanssaan. He saivat voittamisen näyttämään niin helpolta. Lisäksi fnatic on mielestäni organisaationa huomattavasti parempi kuin Mousesports.

Lisäksi suNny kävi keskusteluja Fernando “fer” Alvarengan kanssa liittymisestä SK Gamingin kokoonpanoon. Myös pientä keskustelua FaZe Claniin liittymisestä Nikola “NiKo” Kovačin kanssa käytiin, mutta suNnyn mukaan keskusteluilla ei ollut vakavaa pohjaa.

Uskoo suomalaisten menestykseen

SuNny kertoo videolla uskovansa, että CS:GO:ssa nähdään vielä tulevaisuudessa viidestä suomalaispelaajasta koostuva joukkue, joka nousee maailmanhuipulle.

– Esimerkiksi ENCE Academyn pelaajat ovat paljon parempia pelaajia kuin me olemme, mutta he eivät vain vielä tiedä sitä, eivätkä he vielä tiedä miten päästä huipulle. Olen myös pelannut FACEITiä nuorien pelaajien kanssa, jotka ovat todella hyviä, suNny sanoo.

SuNny kertoo haluavansa joskus pelata kokoonpanossa, jossa pelaa hänen itsensä lisäksi Aleksi “Aleksib” Virolainen, Jamppi, sergej ja Jimi “Jimpphat” Salo.

– Esimerkiksi HAVUlla ja JANOlla on todella hyvät pelaajat, mutta henkiset ja henkilökohtaiset ongelmat voivat kaatua heidän kohtalokseen, koska he eivät osaa ratkaista sellaisia ongelmia, suNny pohtii.

– Minä olen puolestani pelaajana siinä iässä ja tilanteessa, että tunnen pitkästä aikaa olevani todella hyvä. Haluan antaa itsestäni rehellisen panoksen ja olla sinut itseni kanssa niin serverillä kuin sen ulkopuolella, suNny kertoo.

Suomi-CS on parhaillaan vaiheessa, jossa oikeastaan ketään ei ole maailman huipulla. Majoreiden jälkeen tilanne voi olla jo toinen, kun todennäköisesti ainakin Aleksib tulee saamaan tarjouksia huippujoukkueilta. Muutaman vuoden sisään ENCE Academyn pelaajat ja esimerkiksiJimpphat voivat olla kuumia kansainvälisiä huippunimiä. Lisäksi Jampin paluusta CS:GO-tähdeksi on puhuttu jopa nuorukaisen omalla suulla. Kaikki merkit suurelle menestystarinalle ovat siis läsnä, tarvitaan vain aikaa.

Tyly vastaus Valorant-uteluihin

Kun Thorin uteli suNnylta onko tämä jossain vaiheessa pohtinut siirtoa Riot Gamesin kilpailevaan räiskintäpeliin, Valorantiin, oli vastaus varsin lyhyt ja tyly.

– En missään nimessä.

Lähde ja kuva: Thorin