SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Microsoftin perustaja Paul G. Allen on kuollut – Omisti NFL- ja NBA-seuran
  • Toimitus

Microsoftin perustaja Paul G. Allen on kuollut – Omisti NFL- ja NBA-seuran

julkaistu: 16.10.2018 08:55

Paul G. Allen on kuollut. Hän oli kuollessaan 65-vuotias. Hän oli yksi Microsoftin perustajista. Hän kuoli Non-Hodgkinin lymfooman komplikaatioihin, eli imusolmukesyöpään. Allen sairasti samaa syöpää 1980-luvun alkupuolella, mutta oli vuosikaudet remissiossa.

Allen omisti NFL-seura Seattle Seahawksin ja NBA-seura Portland Trailblazersin. Hän oli yksi suurimmista syistä, miksi Seattle Seahawks ei koskaan vaihtanut kaupunkia. Asiasta puhuttiin paljon, mutta Allenille oli tärkeää joukkueen pysyminen hänen kotikaupungissaan.

Allen johti Microsoftia Bill Gatesin kanssa ensimmäiset seitsemän vuotta, mutta jättäytyi pois sairautensa takia. Allen tunnettiin Gatesin tapaan filantropistina ja anteliaana hyväntekijänä. Microsoft-uransa jälkeen hän jatkoi sijoittajana ja lahjoitti yli kaksi miljardia dollaria hyväntekeväisyyteen.

Allen hankki itselleen NBA-seura Portland Trail Blazersin vuonna 1988 ja myöhemmin vuonna 1996 NFL-seura Seattle Seahawksin. Hän oli vain 35-vuotias hankkiessaan Trail Blazersin. Joukkue oli seuraavan kolmen vuoden aikana kahdesti finaaleissa, mutta hävisi molemmat.

Seahawksin entinen omista Ken Behring oli valmis siirtämään joukkueen Los Angelesiin, koska hän ei saanut kaupunkia suostuteltua rahoittamaan uuden stadionin. Allen halusi kuitenkin pitää seuran Seattlessa ja osti joukkueen lopulta kokonaan heinäkuussa 1997. Uusi stadion, CenturyLink Field, valmistui vuonna 2002 ja Allenin kerrotaan sijoittaneen satoja miljoona stadionin korjauksiin. Seahawks voitti lopulta 2014 Super Bowlin.

Tällä hetkellä ei ole varmaa, että mitä seuroille tapahtuu. Allen jätti taakseen yli 20 miljardin kuolinpesän. Pelkästää Seahawksin arvoa pidetään noin 2,5 miljardin dollarin luokassa.

Kuva: Nba.com