SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Microsoft osti Falloutin ja Elder Scrollsin kehittäneen Bethesdan – Xbox Series X saamassa kovan pelikatalogin
  • Sauli
    Rautiainen

Microsoft osti Falloutin ja Elder Scrollsin kehittäneen Bethesdan – Xbox Series X saamassa kovan pelikatalogin

julkaistu: 23.09.2020 09:30

Microsot laajentaa omistuksiaan videopelimaailmassa ostamalla Zenimax Median 7,5 miljardilla dollarilla. Kyseinen yhtiö omistaa muun muassa Falloutista ja Elder Scrolls – pelisarjoista tutun Bethesdan sekä Doomista tunnetun id Softwaren. Laajennuksen myötä amerikkalaisyhtiö Microsoft omistaa nyt kaiken kaikkiaan 23 pelistudiota.

Uusi Xbox Series X ja Series S julkaistaan marraskuussa, joten oston osuminen tähän ajankohtaan ei ole sattumaa. Uusien Xboxien kilpaillessa myös marraskuussa julkaistavan Sonyn Playstation 5:n kanssa, on konsolin ominaisuuksien lisäksi valtavasti merkitystä itse peleillä.

Oston myötä Microsoftin Xbox saa haltuunsa kasan valtavan suosittuja pelisarjoja, joita se voi halutessaan sallia pelattavan yksinomaan Xboxilla. Mm. Skyrimin jatko-osa Elder Scrolls VI julkaistaan lähivuosina sekä Bethesdan uusi avaruusseikkailupeli Starfield.

“Arvostettuna kehittäjänä ja julkaisijana, Bethesda on ansainnut menestystä eri pelikategorioissa, ja yhdessä, me aiomme kunnianhimoisesti tarjota parasta yli kolmelle miljardille pelaajalle maailmanlaajuisesti”, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kommentoi tiedotteessaan oston julkaisun yhteydessä.

Bethesda on saanut viime vuosina kritiikkiä pelien julkaisemisesta keskeneräisinä sekä siitä, etteivät he ole kuunnelleet pelaajien toiveita riittävästi. Saa nähdä vaikuttaako Microsoftin omistajuus peleihin tulevaisuudessa positiivisesti vai negatiivisesti.

Kuva: Bethesda