SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Meille on valehdeltu” – Hearthstonen palkintouudistus raivostutti fanit, kehittäjä vastasi ennätysajassa
  • Aleksi
    Majander

“Meille on valehdeltu” – Hearthstonen palkintouudistus raivostutti fanit, kehittäjä vastasi ennätysajassa

julkaistu: 18.11.2020 09:30

Activision Blizzardin kehittämä Hearthstone sai tänä tiistaina uuden lisäosan, jossa pelaajat vietiin Darkmoon Fairen kirottuun huvipuistoon. Tavallisen jännittyneen odotuksen sijaan pelin foorumit ja Reddit täyttyivätkin fanien raivosta kiitos yhtiön uudistaman palkintorakenteen.

Osana uusinta lisäosaa peliin julkaistiin uusi palkintorakenne, joka noudattelee erityisesti Battle Royale peleistä tuttuja Season Pass palkintomalleja. Lokakuussa kun Senior Developer John Yang esitteli järjestelmää, hän kertoi että tarkoituksena oli ”Antaa kaikille enemmän kultaa, enemmän muita palkintoja ja enemmän kosmeettisia päivityksiä.”

Julistus osoittautui nopeasti valheeksi, kun Reddit-käyttäjät laskivat, että tuore Tavern Pass tarjoaa käyttäjilleen keskimäärin noin 20 euron edestä vähemmän pelivaluuttaa kun aikaisempi päivittäisiin tehtäviin sidottu järjestelmä. Tavern Passissa pelaajat keräävät kokemuspisteitä päivittäisistä ja viikottaisista tehtävistä, sekä pelaamalla eri pelimuotoja. Uusi järjestelmä on myös niin monimutkainen, että sen vikojen löytämiseksi käyttäjät täyttivät tusinoittain taulukoita.

Myös ehkä maailman tunnetuin Hearthstone pelaaja Octavian ”Kripparrian” Morosan allekirjoitti pelaajien huolet Twitter tilillään.

Pelin kehittäjiltä huippunopea vastaus kritiikkiin

Blizzard vastasi kohuun tiistaina muutama tunti ennen lisäosan julkistusta. Kehitysblogissa Hearthstonen kehitystä johtava Ben Lee lupasi, että pelaajille tarjottaisiin uusia mahdollisuuksia kokemuspisteiden keräämiseen myöhemmin. Tämän lisäksi hän lupasi että Tavern Passiin lisättäisiin noin 12 euron edestä pelivaluuttaa ja niiden tieltä poistettaisiin osa palkinnoista joita pelaajat pitivät kaikkein heikoimpina.

Ensireaktio parannuksiin on ainakin Reddittissä negatiivinen. Monien mielestä pelivaluuttaa lisättiin liian vähän ja useat käyttäjät ovat myös huolissaan luvatuista ”uusista mahdollisuuksista kokemuspisteisiin.” Ennen Tavern Passia Hearthstonen erilaiset tapahtumat ovat tarjonneet uniikkeja palkintoja normaalien oheen, kun taas Ben Leen sanavalinta sai monet uskomaan, että jatkossa näillä vain edetään jo olemassa olevaa palkintopolkua pitkin.

Palkinnot vähenevät, mutta peli kallistuu

Kohu palkintojen vähentymisestä on jättänyt alleen toisen huolenaiheen, mikä on Hearthstonen yleinen kallistuminen. Darkmoon Fairen myötä peliin tuodaan uusi pikkulisäosa joka julkaistaan kahden kuukauden päästä. Tämän on laskettu lisäävän kokonaishintaa noin 30-40 euron edestä. Pienlisäosan lisäksi uusin pelimuoto Duels on osittain lukittu uusimpien korttien taakse.

Vaikka Duels suunniteltiin alunperin niin, että vanhempien lisäosien korttien omistajat voisivat hyödyntää kokoelmaansa uudessa ja mielenkiintoisessa pelimuodossa, päättivät kehittäjät lukita suuren osan pelimuotoa siihen asti kunnes pelaaja ostaa tarpeeksi uusimman lisäosan kortteja.

Hearthstonen parissa pitkään työskennellyt freelance-reportteri Ville Kilkku laski, että mikäli Blizzard haluaisi pelaajien olevan yhtä hyvässä asemassa kuin aikaisemmissa lisäosissa tulisi heidän tarjota tämän päivän parannus lähes nelinkertaisesti. Kilkun laskennan ja kuvauksen tilanteesta voi katsoa alla olevalta videolta.

Lähde: Reddit
Artikkelikuva: Blizzard