SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Meemi vai puhdasta tyylitajua? OG:n Dota- ja CS:GO-pelaajien hiusmysteeri
  • Toimitus

Meemi vai puhdasta tyylitajua? OG:n Dota- ja CS:GO-pelaajien hiusmysteeri

julkaistu: 30.12.2021 15:00

Vuonna 2015 perustettu eurooppalainen OG on yksi maailman menestyneimmistä esports-organisaatioista. Suuri osa menestyksestä on OG:n Dota 2 joukkueen ansiota, joka on voittanut ennätykselliset kaksi Dotan maailmanmestaruutta, eli The International -turnausta, peräkkäin vuosina 2018 ja 2019. Sen lisäksi Dota 2 kokoonpano on voittanut Dotan major-turnauksen useamman kerran.

Dotan turnaukset ovat esportsin rahakkaimpia. Ei siis ihme, että kaikkein eniten palkintorahoja ansainneiden esports-pelaajien listauksessa TOP5-sijoilla on peräti viisi OG:n pelaajaa:

  • 1. Johan “N0tail” Sundstein $7,183,917.80
  • 2. Jesse “Jerax” Vainikka $6,470,548.78
  • 3. Anathan “ana” Pham $6,004,411.96
  • 4. Sébastien “Ceb” Debs $5,773,909.40
  • 5. Topias “Topson” Taavitsainen $5,690,417.57

Dotan lisäksi OG:lla on vuonna 2019 perustettu kokoonpano Counter-Strike: Global Offensivessa, jota kipparoi Aleksi “Aleksib” Virolainen. Kokoonpano on ollut alusta saakka pelin kärkeä, vaikka turnausvoitot ovatkin joukkuetta useammin kuin kerran niukasti karttaneet.

OG:n legendaarinen Dota 2 -kokoonpano on sittemmin vaihtanut joukkuetta (Jerax), jäänyt tauolle (Topson, N0tail) tai eläköitynyt (ana, Ceb) ja kokonaan uusi joukkue on vuoden 2021 joulukuusta alkaen edustanut organisaatiota kipparinaan Mikhail “Misha” Agatov.

Pehkomysteeri

OG on koko olemassaolonsa ajan tunnettu menestyksensä lisäksi persoonallisesta tyylistään, jonka on tehnyt tunnetuksi erityisesti organisaation omistaja N0tail. Tästä käyvät esimerkkinä jokajouluiset OG:n joulupaidat ja organisaation pelaajien innokkaat ja vitsikkäät haastattelut ja somepostaukset.

Tyyliin liittyy myös yksi mielenkiintoinen ja erittäin näkyvä ilmiö – OG:n pelaajien hiuspehkot.

Kaikki alkoi N0tailista. Vielä joitain vuosia sitten kipparia koristi varsin perinteinen hiusmalli. Ajan myötä kuontalo alkoi kuitenkin kasvaa ja pian OG:n kapteenia somistivat persoonalliset letit, jotka saivat yhteisön hullaantumaan.

Tälläisen muutoksen N0tailin tukka on kokenut. (Vasen kuva: Dreamleague/Dreamhack)

 

Hiusten kasvu organisaation sisällä ei pysähtynyt siihen.

Ennen kuin Aleksi “Aleksib” Virolainen liittyi osaksi OG:n kokoonpanoa, tunnettiin hänet tyylikkäistä hiuksistaan, jotka suomalainen sliippasi taakse. Organisaatioon liittymisen jälkeen, Virolaisenkin hiuksiin alkoi ilmestyä pituutta.

Aleksib tunnettiin jo ENCE-aikoina taakse sliipatusta tyylistään. OG:ssa tukka on alkanut kasvamaan. (Kuva: ENCE ja OG)

 

Myös Topias Taavitsainen, joka kuuluu OG:n Dota 2 -joukkueen legendaarisiin pelaajiin, on alkanut viime vuosina ihastuttamaan pitkiksi kasvaneilla vaaleilla leteillään.

Lisäksi uuden Dota-kokoonpanon kapteeni Misha ei ole jäänyt juhlista pois. Jo uuden kokoonpanon julkistuksen yhteydessä aiemmin tänä vuonna, oli vaikea erottaa oliko N0tail sittenkään jättäytynyt kokoonpanon taustalle. Niin samanlaiset fledat pelaajilta löytyy.

Onko kyseessä puhdas sattuma vai OG:n ikioma tyylisuuntaus?

Kysymykseen ei ole vastausta, mutta selkeästi pitkät, hieman kihartuvat ja vaaleat hiukset ovat parissa vuodessa muodostuneet OG:n yhdeksi tavaramerkiksi. Asiaa myös edesauttaa Dotan- ja CS:GO:n -yhteisöt, jotka ovat laittaneet lisää vettä myllyyn eri hiuksiin liittyvien meemien ja vitsien kautta.

N0tail Hair Flick Gif (for your pleasure) from DotA2

Alta voit katsoa Aleksib:n hiusrutiinin OG:n Youtube-kanavalta:

Kansikuva: OG