SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Auston Matthews
  • Toimitus

Matthewsilla neljän pinnan yö – Borgström rikkoi kuparisensa!

julkaistu: 21.12.2018 05:47

Atlantin divisioonan joukkueiden Toronto Maple Leafsin ja Florida Panthersin toisessa kohtaamisessa vajaan viikon sisällä saatiin Scotiabank Arenalla odottaa avausmaalia aina avauserän lopulle saakka.

Kolme osumaa tasakentin kahdessa viime pelissä tehnyt Mitch Marner löysi Auston Matthewsin takatolpalta ja lätty löytyi tuotapikaa Floridan verkosta.

Leafsin ylivoima oli lokakuussa koko liigan toiseksi tehokkainta (32.3%), marraskuussa enää 7:nneksi (14.3%) kovinta ja joulukuussa Leafsin tehot erikoistilanteissa ovat laskeneet entisestään ja änärin rikkain seura löytyy tuossa kategoriassa vasta 29.nneltä sijalta (7.7%). Tänään tuli tuohonkin muutos, sillä Leafs hyödynsi 100% kaikki kolme ylivoimaansa.

Toiseen erään ja neljännelle minuutille: Kasperi Kapanen sirklasi ja jätti taakse irtopalan Morgan Riellylle, joka löysi vasemmalta poikittaissyötöllä Roberto Luongon maalin eteen purjehtivan Matthewsin, joka antoi ranteensa laulaa ja isännät juhlivat jo toista maalia.

Matthewsille osuma oli jo kauden 19:s.Matthewsille tuo maali oli nuorukaisen kolmen pelaamansa kauden aikana yhteensä 93:s nyytti, missä tilastossa mies on neljänneksi tehokkain kaikista pelaajista kolmen kauden aikana. Nuorukaisen uralla tämä oli jo 18:s kerta, kun Leafs-sentteri juhlii vähintään kahden maalin iltaa. Ainoastaan muuan Alexander Ovechkin on tuossa tilastossa nykypelaajista edellä vain yhden kerran tempun useammin toistaneena.

Mitä pitemmälle peli eteni, sitä selvemmiksi tuli, ettei Floridan hyökkäyksen syvyys riitä kilpailemaan Leafsin ketjujen kanssa. Käytännössä Kissojen peli kulminoitui liikaa vain Aleksander Barkovin ketjun varaan. Leafsiltä löytyy taas tulivoimaa Matthewsin vitjan lisäksi myös John Tavaresin ja Nazem Kadrin ketjuista.

Kadrilta hylättiin videotarkastuksen yksi osuma jo tänään, kunnes sentteri onnistui 2vs1 -ylivoimahyökkäyksen jälkeen Connor Brownin upesta passista. Rielly kaappasi jo kolmannen syöttöpinnan tässä pelissä oltuaan toisena syöttäjänä.

Kun vielä joulukuun ensimmäisenä päivänä jatkopahviin puumerkkinsä raapustanut William Nylander saa maalitilinsä auki, Leafs on entistä hankalammin nujerrettavissa. Nyt nuori mies vielä hakee pelituntumaa ja seitsemän pelin jälkeen saldo näyttää yhä kahta syöttöpinnaa.

Päätöserässä ennätti Floridan Alec Petrovic istua boksissa vain 13 sekuntia, kun Tavares jatkoi Matthewsin laukauksen riparista Luongon selän taakse.

Seuraavaksi Marner syötti maalin takaa Tavaresille toisen häkin ja Leafs johti jo 5-0(!). Luongo sai maalista tarpeekseen ja James Reimer vahti Kissojen pömpeliä viimeiset 14 minuuttia. Tavaresin yön kaksi osumaa merkitsivät sitä, että sentteri on latonut 18 pelissä 13 reppua ja 19 pinnaa!

Seuraavaksi nähtiin suomalaisväriä maalitilastoissa. Floridan kuparisen rikkoi ylivoimalla Henrik Borgström kauden avausosumallaan ja uransa toisella kaapilla.

Leafs pääsi vielä hakemaan yhtä osumaa ylivoimalla ja sen se myös teki. Marner yritti passata hattua Matthewsille ja/tai Tavaresille, mutta laukaus kohti maalia ui lopulta Reimerin luukusta sisään. Sekä Marner että yleisö oli yllättyivät maalintekijästä, sillä lippiksiä lenteli jäälle hattutempun merkiksi, vaikka lätyn tehnyt Marner illan ensimmäisensä.

Leafsin tehopakkaukset olivat Matthews (2+2) ja Rielly (0+4), mutta toki Marner (1+2) voi olla koko joukkueen tavoin tyytyväinen iltapuhteeseensa. Leafs sai revanssinsa ja ylivoimansa takaisin jengoilleen.

 

Yön tulokset:

Boston – Anaheim 3-1

Carolina – Detroit 1-4

Columbus – New Jersey 2-1

Philadelphia – Nashville 2-1 (N: Rinne 29/31 torjuntaa)

Pittsburgh – Minnesota 2-1

Toronto – Florida 6-1 (T: Kapanen 0+1; F: Borgström 1+0)

Dallas – Chicago 2-5

Arizona – Montreal 1-2

Calgary – Tampa Bay 4-5 vl

Vancouver – St. Louis 5-1 (V: Ma. Granlund 0+1)

Vegas – NY Rangers 4-2

San Jose – Winnipeg 3-5 (S: Donskoi 1+0)