SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Manchester United – Leicester: Kotijoukkue matkalla katastrofiin

julkaistu: 14.09.2019 11:04

Tänään Viaplayn kello 17.00 päälähetys lähetetään Old Traffordilta, kun unelmien teatterilla kohtaavan Manchester United ja Leicesterer. Manchesterin sää on tänään poutainen ja lämpätila on 18 asteen tuntumassa. Vielä kun Old Traffordilla on UEFA:n suosituksien mittoihin piirrelty Desson versio hybridinurmesta, niin ylimääräisiä muuttujia ottelussa ei ole.

Päivän muuttujat saadaankin poissaolojen puolelta. Etenkin kotijoukkueella on melkoinen kasa poppariosaston miehiä. Vaikka joukkueen kokoonpanosta täysin varmasti puuttuvat vain, Fosuh-Mensah, Shaw ja Bailly, niin näiden lisäksi ilmeisesti sivussa olevia miehiä on melkoinen kasa.

Tänään sivussa siis suurella todenäköisyydellä ovat Pogba, jonka nilkan tilanteesta eilen raportoitiin, että tarvittaisi pieni ihme, että jalka olisi tänään pelikunnossa. Martialin jalan toivotaan olevan pelikunnossa West Hamia vastaan, mikä ei anna suuria odotuksia tätä päivää silmällä pitäen. Dalotin nivunen kipeytyi vielä eilen harjoitusten lämmittelyssä ja paluupäivä saattaakin mennä jopa kuun loppuun.

Wan-Bissakan selkä on sökö, mutta hänen odotetaan olevan 50% todenäköisyydellä tänään kentällä. Lingard on kärsinyt flunssasta, mutta mies on tänään ilmeisesti kentällä, mutta flunssa verottanee osansa pelikunnosta. Voidaankin siis todeta, että tänään kotikentälle astelee aika pitkän sairaslistan omaava kotijoukkue, jonka pelit eivät ole muutenkaan kulkeneet kuin elokuvissa.

Leicesterin loukkaantumisista ensimmäisenä voidaan todeta, että joissakin listoissa epävarmana oleva Wes Morgan on tänään pelikunnossa. Se mahtuuko mies kentälle on toinen asia. Daniel Amarteyn nilkka ei puolestaan antanut tehdä vielä juuri mitään eilen harjoituksisssa ja Matthew Jamesin paluuseen kentälle saattaa mennä vielä kaksikin kuukautta. Leicesterin loukkaantumistilanne onkin oikeastaan erittäinkin hyvä tässä vaiheessa kautta.

Leicesterin alkukausi on mennyt odotetun hyvin Sheffield ja Bournemouth kuuluikin voittaa ja vaikka Wolvesia vastaan tullut tasapeli kotona taisi olla pienoinen pettymys, niin Chelsealta varastettu piste varmasti korvasi sen. Leicesterissä odotukset ovatkin tämän kauden osalta järkevämmät, kuin vähään aikaan ja joukkue on potentiaalinsa mukaan matakalla ylempään keskikastiin.

Manchesterissa kausi onkin sitten ollut jälleen melkoista tuuliajoa. Moldesta raahattu Ole Gunnar Solskjær saatiin jotenkin vaikuttamaan järkevältä valinnalta, koska kyseessä oli entinen ManU:n mies. Jos joukkueen peräsimeen olisi valittu paremmin Norjassa sillä hetkellä valmentajana pärjännyt Simo Valakari, olisi jokainen seuran kannattaja luullut seuran johdon tulleen hulluksi. Nyt kuitenkin on jälleen todistettu, että markalla saa markan vehkeitä ja myös valmentajien osalla sarjojen tasoero voi olla melkoisen suuri.

Solskjærin Manchester United ei missään vaiheessa eronnut kauheasti Mourinhon joukkueesta. Vastahyökkäyspelaamiseen orientoitunut joukkue ehkä vaan pelasi hieman vapaammin, kun mukava norjalainen ei heitellyt pelaajia bussin alle, mikäli pelit eivät luistaneet. Mitä pidemmälle Solskjærin kausi on kestänyt sitä enemmän miehen taktinen köyhyys on tullut esiin ja vakituisen sopimuksen jälkeen miehen tilastot ovatkin karmeat. Karmealta näyttää myös joukkueen hyökkääminen, mikä lähinnä perustuu sattumanvaraisuuteen.

Leicester on jälleen löytänyt identiteettiä pelaamiseensa. Hyvin taisteleva joukkue omistaa Jamie Vardyn tasoisen maalintekijän, joka on kaiken aikaa vaarallinen kentällä. Tämän lisäksi joukkueen hyökkäämisessä on selkeä ajatus miten vastustajan linjoja haastetaan ja Brendan Rodgersin joukkueille tavanomaisesti joukkue pyrkii laukomaan palloa keskivertoa enemmän. Toisaalta esimerkiksi Tielemansin ja Maddisonin jalassa asuu sellainen laukaus, että sitä kannattaa viljelläkin.

Tänään ManU:n on hivenen vaikea löytää puhdas ysipaikan pelaaja kentälle. Rashford sinne varmaan laitetaan jälleen yksin seikkailemaan ja Mata pääsee kymppipaikalle. Lingardin pelaaminen laidalla olisi elintärkeää joukkueelle. Puolustuksen poissaoloista kotijoukkue kyllä selviää.

Ottelun kuva tulee kuitenkin olemaan se, että kun kotijoukkueen pelinrakentamisesta puuttuu toinen syömähampaista ja ysipaikalle eksynyt Rashford etsii vielä vähän pelipaikan hienouksia, niin vieraat saavat varmasti myös pitää palloa. Norjalaisen alaisuudessa kotijoukkue vajoaa tänään tarvittaessa kuitenkin kovinkin alas ja pelistä saattaa tulla valitettavan tylsää katsottavaa ja näin ManU-fanin silmin jopa karmeaa. Maalijuhlia ottelusta en ennakolta saa kuitenkaan aikaiseksi, joten meidän valintamme on seuraava.