SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Manchester United – FC Astana: Unelmien teatteri saa vieraita Kazakstanista
  • Toimitus

Manchester United – FC Astana: Unelmien teatteri saa vieraita Kazakstanista

julkaistu: 19.09.2019 19:49

Tänään Old Traffordilla on jälleen pelipäivä, kun kotijoukkue Manchester United saa vieraakseen FC Astanan Eurooppa-liigan avausottelussaan. Lohkon muut joukkueet ovat Alkmaar Hollannista ja Serbiasta tuleva Partizan, joten vaikka Manchester United on lohkon suosikki, ei se tule ilmaiseksi saamaan jatkopaikkaa lohkostaan.

Tämän päivän vierailija tulee Kazakstanista, kun maan suurin jalkapalloseura FC Astana saapuu unelmien teatterille. Astanan tämä kausi kotimaisessa sarjassa on ollut yllättävänkin hankala ja joukkue onkin maansa pääsarjassa vasta kolmas. Tosin joukkueella on kaksi peliä vähemmän pelattuna kun kärkijoukkueilla ja mestaruus on vielä omissa käsissä. Joka tapauksessa joukkue on joutunut sarjassaan paljon tiukemmalle, kun edellisinä vuosina.

Astanan nykyinen manageri on Ukrainalainen Roman Hryhorchuk, joka teki itsensä tutuksi Gabalan managerina, kun Azerbaijanin ylpeys esiintyi edukseen europeleisse viimeisinä vuosina. Näin ollen miehen olikin aika ottaa seuraava askel urallaan tällä kaudella, kun Astanan työtarjous ilmestyi työpöydälle.

Astanan joukkueen runko on Kazakstanin maajoukkueen pelaajia, mutta joukkueen tärkeimmät miehet ovat ulkomaanapuja. Näistä tärkein on varmasti Marin Tomasov, joka on kaiken aikaa vaarallinen kärkihyökkääjä. Astanan joukkue on tasainen, mutta taso on kuitenkin nykypäivänä sen verran maailman kärjen alapuolella, että Tomasovin tekeminen joukkueessa ei ole ainakaan toistaiseksi riittänyt vielä maajoukkuekutsuun.

Manchester Unitedin otteet eivät ole aiheuttaneet suurta juhlaa joukkueen kannattajissa tällä kaudella, mutta viikonlopun voitto Leicesteristä antoi jälleen hieman toiveita paremmasta. Joukkueen otteita on kuitenkin leimannut tietynlainen epätasaisuus ja tämä on näkynyt välillä myös umpisurkeana suorittamisena kotoisessa sarjassa.

Joukkueen vahvuudesta ovat tänään sivussa James, Pogpa, Martial, Bailly ja Fosu-Mensah, eli uusia poissaoloja viikonlopun Leicester ottelun voiton jälkeen ei ole tullut. Näin ollen norjalaismanagerilla on käytössään tähän otteluun vähintään tarpeeksi pätevä miehistö.

Astana ei ole tällä hetkellä sama joukkue, kuin parhaimmillaan jokunen vuosi sitten. Kazakstanin suuruus on edelleen todella hyvä kotijoukkue, mutta vieraskentät ovat varsinkin europeleissä tuottaneet viime vuosina vaikeuksia ja niitä on odotettavissa tänäänkin. ManU ei ole ollut vakuuttava, mutta toisaalta sitä ei ole ollut myöskään vastustaja. Tästä syystä meidän pelivalintamme on seuraava