SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Manchester United – Arsenal: Mistä ManU:lle puolustajat

julkaistu: 05.12.2018 14:18

Niin kuin jo otsikossa ihmetellään, niin päivän kysymys liittyy siihen, mistä saadaan ManU:lle puolustajia. Ja nyt ei ole kyseessä fanit, jotka hekin ovat hiljoksiin kääntymässä manageri Mourinhoa vastaan, vaan nyt etsitään puolustuspään pelaajia. Tänään nimittäin Old Traffordilla saatetaan nähdä pahimmassa tapauksessa topparipari Matic – McTominay, jotka molemmat ovat keskikenttäpelaajia.

Kotijoukkueen manageri Jose Mourinhon loukkaantumisongelmat ovat siis tällä hetkellä kokolailla massiivisia. Varsinkin toppariosastolla pelaavat Jones, Smalling ja Bailly ovat enemmän tai vähemmän rikki. Näistä joku saattaa olla kentällä, mutta kuluneen viikon harjoitusten perusteella on varmaa, että kukaan ei ole täydessä pelikunnossa.

Lisäksi toppariosastolta Lindelof on varmasti sivussa. Viimeotteluun jo vaihtopenkille kuntoutunut Rojo on tällä viikolla ottanut jo aitoja juoksuaskelia ja saattaa olla kokoonpanossa. Ja eihän ne puolustuksen loukkaantumishuolet tähän lopu nimittäin laitapuolustajista Shaw ja Valencia ovat vähintäänkin toipilaita saamiensa kolhujen seurauksena ja oikean laitapakin tontilla operoinut Ashley Young nappasi viimeottelussa korttitilin täyteen ja on pelikiellossa tänään.

Yhteenvetona siis Mourinholla on käsissään neljä jonkinasteen loukkaantumisesta kärsivää topparia ja kolme rikkinäistä tai pelikiellossa olevaa laitapakkia. Onkin selvää, että joukkueen lääkäriosaston on parsittava tästä joukosta muutama pelaaja pelikuntoon, tai ottelusta tulee täysin isät vastaan pojat kamppailu. Hyökkäyspäästä sivussa ovat kaiken lisäksi ainakin Alexis Sanchez ja myös Marcus Rashfordin tekeminen eilen oli kokolailla onnetonta, joten olisi ihme jos mies olisi tänään täydessä pelikunnossa.

Vierasjoukkue Arsenal lähteekin otteluun huomattavasti paremmista lähtökohdista. Joukkueen loukkaantumislistan pituus on siedettävä ja loukkaantumiset ovat jakautuneet eri pelipaikoille. Suurin puute taitaakin olla keskikentällä, josta pelikiellon takia sivussa olevan Xhakan lisäksi myös Özilin pelikunto on vielä täysi arvoitus. Puolustuksen avauksen miehistä ilmeisesti Mustafi on tänään penkin puolella pienen loukkaantumisen takia.

Muuten joukkue operoi edelleen ilman Welbeckiä, Monrealia ja Koscielnyä, joista viimeisin saatetaan nähdä jo ainakin penkin puolella, mutta näiden miesten puutteeseen Emeryn miehistö on jo tottunut. Muutenkin Arsenalin edellisen Tottenhamia vastaan pelatun ottelun miehistöstä ovat sivussa ainoastaan Xhaka ja Mustafi ja heidän paikalleen löytyy kyllä varmasti tasokkaat korvaajat.

Joukkueiden ottelut ovat viimeaikoina menneet täysin vastakkaiseen suuntaan. Samaan aikaan kun Unitedin kopissa on ristiriitoja ja otteluista ei tule yhtään mittään, niin Arsenalin miehistö on lennellyt vähän voitosta voittoon. Varsinkin edellinen 1-2 tappioasemasta tehty suvereeni nousu 4-2 voitttoon Tottenhamia vastaan kertoo paljon siitä missä kantimissa joukkueen peli on tällä hetkellä.

Ottelun kuva tulee olemaan selkeä. Kukaan ei yllättyisi vaikka Mourinho kävelyttäisi kotikentälleen 5-3-2 asetelman, jossa topparikolmikkona pelaisivat Matic, Rojo ja McTominay. ManU ei tule turhaan palloa pitämään, vaan antaa pallonhallinnan jälleen kokolailla suosiolla varmasti parempivireiselle vierasjoukkueelle ja keskittyy itse vastahyökkäyksiin. Näitä päättämässä saattaisi olla parivaljakko Lukaku ja Martial.

Arsenal on tällä hetkellä pallon kanssa taitava ja vaarallinen joukkue, joka ilmeisesti pystyy käyttämään hyväksi Manchester Unitedin  ongelmat puolustuspäässä. Varsinkin tänään, kun kotijoukkueen puolustus täytetään vähän uudemmilla hahmoilla loukkaantumisongelmien vuoksi.

Joka tapauksessa kotijoukkue on levännyt vuorokauden pidempään ja pelaavat kotikentällä, joka on otettava aina huomioon, kun Valioliigaa pelataan keskellä viikkoa. Tämän lisäksi ManU on erikoistunut tällä kaudella varsinkin loppuhetkellä nousemaan aina vastustajan rinnalle saaden saaliikseen sitten sen yhden pisteen. Tämän takia kun kertoimet antavat siihen mahtavan mahdollisuuden me valitsemmekin vetotavan, jossa tasapelin sattuessa saamme oman panoksemme takaisin.