SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Manchester City – Chelsea: Molemmat tarvitsee voiton

julkaistu: 10.02.2019 12:59

Englannin Valioliiga alkaa olemaan siinä pisteessä, että välillä eteen alkaa tulemaan otteluite, joiden panokset ovat todella korkeat. Tänään tälläinen ottelu pelataan Etihad Stadiumilla, missä toisistaan mittaa ottavat mestaruustaistelussa oleva Manchester City ja Mestarien Liigan paikasta taisteleva Chelsea.

Vajaat 55 000 katsojaa vetävä Etihad Stadium antaa ottelulle oikeastaan normaaleimmat mahdolliset lähtökohdat. 105×68 metrinen kenttä on mitoiltaan maailman toiseksi yleisin ja Desso GrassMasterin hybridinurmi on myös yleisesti käytössä oleva ratkaisu ja erittäin hyvä sellainen. Lämpötila on tänään muutaman asteen plussalla, sateen mahdollisuus ottelun aikana noin 15% ja tuuli 4m/s, joten mitään muuttujia tältä osalta ei ole odotettavissa.

Kotijoukkue Manchester City on vedonvälittäjien silmissä suurehko suosikki otteluun. Joukkueelle annetaan 1.5 tyylistä kerrointa ja se on mielestäni todella lähellä totuutta tässä ottelussa. Kotijoukkueen loukkaantumistilanne on oikeinkin hyvä, kun otetaan huomioon, että kausi on jo kokolailla pitkällä.

Manchester Cityn kokoonpanosta puuttuvat Vincent Company ja toinen maalivahti Claudio Bravo. Myös Benjamin Mendy lienee sivussa. Miehen odotettu paluupäivä kentille taitaa olla vasta 16. helmikuuta. Joka tapauksessa Guardiolan joukkue saa olla oikein tyytyväinen tämän hetken loukkaantumistilanteeseensa.

Cityn pelilliset otteetkin ovat alkaneet jälleen löytämään uomiaan. Joukkueen pallonhallintapeli on ollut viimekierroksilla jälleen paremmalla temmolla maustettua ja sen kautta joukkue on pystynyt luomaan parempia murtautumismahdollisuuksia. Myöskin viimeistely on ollut kohdillaan ja joukkue taisteleekin tosissaan sarjan mestaruudesta.

Sarrin johtama Chelsea on viime aikoina ollut enemmänkin otsikoissa napolilaisvalmentajan kommenttejen ansiosta. Sarri on tehnyt muutamissa haastatteluissa erittäin selväksi, että joukkuetta on vaikea hänen mielestään motivoida ja jokainen pelaaja ei olisi valmis antamaan kaikkea joukkueelleen.

Chelsean otteluissa on myös peliesityksen osalta näkynyt viimeaikoina suuriakin ailahteluita. Kotiotteluissa homma toimii hyvin, mutta vieraissa varsinkin todellisten huippupaikkojen luominen on ollut erittäin hankalaa ja sitten jos sellainen on osunut kohdalle, niin palloa ei ole saatu toimitettua verkkoon.

Pelillistä olemusta katsottaessa viimeisessä kahdessa vierasottelussa voidaankin todeta, että Sarri ei välttämättä ole aivan väärässä. Joka tapauksessa lopputulosten taakse katsomalla selviää, että ei joukkue missään suurissa ongelmissa ole.

Cityn puolustuksesta Cahill on puolikuntoinen ja tämän pelaaminen selvinnee vasta kun kokoonpanot julkaistaan. Myöskin Palmieri dos Santosin ja Hudson-Odoin pelikunto selviää ennen ottelua ja miehet taitavat olla tarvittaessa pelikunnossa. Van Ginkel on varmasti poissa.

Parivaljakon ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Chelsean 2-0 voittoon. Kyseisessä ottelussa kuitenkin City oli pelillisesti niskan päällä ja näin tulee imeisesti käymään tänäänkin. Me luotamme kotijoukkueen paremmuuteen ja haemme pelikohteen sitä kautta.