SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mäkäräisen viikonloppu katastrofista tuplavoittoon
  • Toimitus

Mäkäräisen viikonloppu katastrofista tuplavoittoon

julkaistu: 09.12.2018 16:19

Ampumahiihdon maailmancup alkoi henkilökohtaisten matkojen osalta torstaina 15km kilpailulla. Kaisa Mäkäräisen kannalta viikonloppu alkoi katastrofilla, kun nainen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta hurjat neljä sakkominuuttia ja se kilpailu oli menestyksen kannalta niin sanoitusti siinä.

Kuitenkin ensimmäisen ampumapaikan katastrofin jälkeen Mäkäräinen nousi sellaiselle tasolle, että hänestä tuli laakista koko maailmancupin ja jokaisen kilpailun ennakkosuosikki. Tämän jälkeen suomalaisnainen ei suostunut ampumaan yhdeksään ampumapaikkaan yhtään ohilaukausta. Eli seuraavat neljä makuupaikkaa ja viisi pystypaikkaa menivät puhtaasti. Ensimmäisessä kilpailussa tämä ei tietysti neljän sakkominuutin jälkeen riittänyt kuin 30. sijaan.

Lauantai ja sunnuntai olivatkin sitten suomalaisen suvereenia juhlaa. Mäkäräinen voitti 7.5km sprinttikisan suunnilleen pystyyn halliten kilpailun tapahtumia kaiken aikaa. Lauantain kilpailussa täydellisesti onnistunut Dorothea Wierer pääsi 14.8 sekunnin päähän, mutta seuraava vastustaja löytyikin jo yli 40 sekunnin päästä suomalaisesta.

Sunnuntaina oli vuorossa 10km takaa-ajokilpailu. Homman nimi oli startista saakka selvä. Wierer ampui jälleen täydellisesti koko kilpailun, mutta kun Mäkäräinen ei suostunut ampumaan myöskään taulusta ohi, jäi kaikkien muiden tehtäväksi kilpailla pelkästään kakkossijasta.

Suomen ampumahiihtotähti näyttikin, että ampumakunto on parempi kuin koskaan ja hiihtämällä naista ei voiteta, kuin korkeintaan Anastasiya Kuzminan johdosta, joka ei ainakaan avauskilpailussa osunut tauluihin. Sunnuntain kilpailussa Mäkäräinen voittikin toiseksi tulleen Wiererin peräti 41.3 sekunnilla.

(Kuva:  Jure Makovec / AFP / Lehtikuva)