SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Mäkäräinen jatkoi hyviä esityksiään – Jälleen podiumilla
  • Toimitus

Mäkäräinen jatkoi hyviä esityksiään – Jälleen podiumilla

julkaistu: 13.12.2018 16:08

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan tämän viikonlopun aikana itävallan Hochfilzenissä. Suomen Kaisa Mäkäräinen aloitti tämänkin viikonlopun erittäin hyvin. Ensimmäisellä ampumapaikalla suomalainen pudotti kaikki taulut alas ja hiihtovauhti oli tututusti sitä luokkaa, että nainen piti kilpailun kärkipaikkaa pitkään ensimmäisen ampumapaikan jälkeen, kunnes Tiril Eckhoff jätti suomalaisen taakseen 1.1 sekunnilla

Pystypaikalle tullessa homman nimi oli selvä. Jos kaikki taulut putoaa taistelee Mäkäräinen taas koko kilpailun voitosta. Mäkäräisen ja kannattajien harmiksi viiden laukauksen jälkeen yksi taulu oli edelleen ylhäällä ja suomalainen hiihteli kohti sakkorinkiä. Viimeinen hiihtolenkki olikin Kontiolahden Urheilijoiden edustajan toimesta yhtä lentoa ja suomalaiset saivatkin jatkaa kilpailun lopputuloksen jännittämistä vielä pidemmän aikaa.

Ensimmäisenä suomalaisen pahimmista kilpakumppaneista pystyammuntaan saapui erittäin lujaa lopun hiihtänyt Eckhoff, jonka ampuma-asento hajosi aivan täysin ja toinen laukaus napsahti melkein kymmenen senttiä ohitse ja kolmaskaan laukaus ei löytänyt maalia. Näin ollen norjalainen oli poissa pelistä ja joutuu lähtemään lauantain takaa-ajokilpailuunkin kaukaa kärjen takaa.

Seuraavaksi suomalaisten oli jännitettävä Dorothea Wiererin ammuntaa. Nollatuloksella italialainen olisi varma voittaja kilpailussa ja tapansa mukaan nainen päästeli viisi laukausta taulua kohti, kuin konekiväärin piipusta. Neljä ensimmäistä taulua putosi hetkessä, mutta viimeinen laukaus ei kohdettaan tavoittanut ja edessä oli hiihtokilpailu, jossa italialaisella oli 11.6 sekunnin etumatka.

Näyttikin jo siltä, että Wierer olisi kilpailun varma voittaja, kunnes 6.4km väliaikapisteellä ero oli enään tasan 3 sekuntia. Tästä maaliin ei olisi enään kuin oikeastaan laskupainotteinen osuus ja loppusuora, joten mikään ei ollut varmaa. Maalisuoralle ilmestyi silmin nähden väsynyt italialainen, joka kuitenkin taisteli leijonen lailla ja ylitti maaliviivan 0,6 sekuntia ennen suomalaista.

Onkin todettava, että Wiererin nopeus ampumapaikoilla oli tänään avain italialaisen ansaittuun voittoon. Mäkäräisen toinen sija antaa kuitenkin suomalaiselle loistavat lähtökohdat lauantain takaa-ajokilpailuun, jossa nainen taistelee jälleen jopa voitosta.

(Kuva:  Jure Makovec / AFP / Lehtikuva)