SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Major-katsaus: Suosikit pitivät pintansa
  • Juuso
    Syngelmä

Major-katsaus: Suosikit pitivät pintansa

julkaistu: 03.11.2022 12:56

Mitkä ihmeen majorit?

Rio de Janeiron odotetut CS:GO-majorit alkavat maanantaina 31. marraskuuta Challengers Stagella. Majorit ovat CS:GO:n arvostetuimpia turnauksia, joiden voittajaa pidetään maailman parhaana joukkueena. Rio de Janeiron palkintopotti on peräti $1 250 000, josta voittajajoukkue kuittaa itselleen $500 000.

Turnaus alkaa Challengers Stagella, joka pelataan niin sanotulla “Swiss Stage” -turnausformaatilla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan turnausformaatti toimii siten, että kolmella voitolla olet jatkossa ja kolmella tappiolla putoat jatkosta. Swiss Stagen ratkaisuottelut pelataan “paras kolmesta” -periaatteella, muutoin käytetään yhden kartan “paras yhdestä” -periaatetta.

Challengers Stagen jälkeen edetään Legends Stagelle, johon osallistuvat Challengers Stagen kahdeksan parasta joukkuetta sekä suljettujen karsintaturnausten kautta Legends Stagelle suoraan edenneet kahdeksan joukkuetta. Legends Stagella käytetään samaa “Swiss Stage” -turnausformaattia kuin Challengers Stagella.

Pelaajatcom järjestää Twitchissä poikkeuksellisen Watch Party -tapahtuman Legends Stagesta alkaen. Mukana studiossa ovat Olvarin lisäksi muun muassa Anssi “AndyPyro” Huovinen ja Aleksi “allu” Jalli. Legends Stage käynnistyy 5. marraskuuta.

Legends Stagen jälkeen pelataan Champions Stage, eli turnauksen pudotuspelit. Pudotuspeleihin etenee Legends Stagen kahdeksan parasta joukkuetta. Champions Stage käynnistyy 10. marraskuuta. Loppuottelu pelataan sunnuntaina 13. marraskuuta.

Suosikit vahvoilla keskiviikkona

Keskiviikkona pelattiin kolme kuolemanpeliä ja kolme Legends Stage -paikan määrittänyttä ottelua. Legends Stage -paikan otteluissa suosikit pitivät pintansa, kun BIG kaatoi 9z:n puhtaasti karttavoitoin 2–0, Outsiders voitti fnaticin 2–0 ja kotiyleisön menestysmahdollisuudet hartioillaan pelaava FURIA voitti GamerLegionin niin ikään puhtaasti 2–0.

Kuolemanpeleissä suosikit pitivät niin ikään pintansa, kun OG pudotti jatkosta IHC:n karttavoitoin 2–0, Vitality voitti Grayhoundin 2–0 ja Cloud9 voitti Evil Geniusesin 2–0.

Challengers Stagen viimeinen päivä

Challengers Stagea on jäljellä enää yksi päivä. Keskiviikkona pelataan kolme ottelua, joissa panos on selvä. Voittamalla ottelun etenet Legends Stagelle, tappiolla putoat jatkosta.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtaavat kello 16 OG ja Vitality. OG:n AWP-pelaaja, Abdul “degster” Gasanov on ollut kovassa vireessä turnauksen aikana, mutta muun joukkueen on herättävä, jotta joukkue voisi haastaa Vitalityn.

Toisaalta Vitalityn Emil “Magisk” Reif ja Lotan “Spinx” Giladi ovat alisuorittaneet Challengers Stagen aikana, joten OG:n onnistuessa ja Vitalityn nukkuessa, on kaikki mahdollista.

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat “2–0” -poolista “2–2” -pooliin pudonnut GamerLegion ja yllättäen “0–2” -pooliin joutunut ja sieltä noussut Cloud9. Dmitry “sh1ro” Sokolov ja Abay “HObbit” Khasenov ovat lähes kahdestaan tuoneet Cloud9:n taistelemaan paikasta Legends Stagelle, mutta ottelussa Evil Geniusesia vastaan joukkueen tähtirifle Sergey “Ax1Le” Rykhtorov näytti palanneen omalle tasolleen.

GamerLegion on yllätysvalmis joukkue, joka pudotti suljettujen karsintojen kuolemanpeleissä G2 Esportsin majoreilta, mutta Cloud9 lähtee tähän otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Viimeisessä Challengers Stagen ottelussa kohtaavat fnatic ja eteläamerikkalainen 9z. Vaikka fnatic lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, saa 9z yleisön valtavan tuen puolelleen. Mikäli fnaticilla on hieman epäonnea ja 9z:lla on hyvä pelipäivä, voi 9z pelata itsensä helposti Legends Stagelle.

Lähde: HLTV | Kuva: ESL