SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Major-katsaus: Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Mestarisuosikit putoamassa ensimmäisen päivän jälkeen
 • Juuso
  Syngelmä

Major-katsaus: Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Mestarisuosikit putoamassa ensimmäisen päivän jälkeen

julkaistu: 01.11.2022 14:30

Rio de Janeiron odotetut CS:GO-majorit pyöräytettiin eilen käyntiin Challengers Stagen ensimmäisillä otteluilla. Ja voi pojat, avauspäivästä ei yllätyksiä puuttunut.

Yksi turnauksen mestarisuosikeista, Cloud9, hävisi nimittäin molemmat ottelunsa. Ensin tappio tuli jatkoajalla fnaticia vastaan 19–17 ja sen jälkeen turnauksen heittopussiksi nimetty Grayhound voitti Cloud9:n niin ikään 19–17.

Tämä tarkoittaa sitä, että Cloud9 joutuu pelaamaan kuolemanpelejä niin kauan, että voittaa Challengers Stagessa kolme ottelua tai häviää yhden ja putoaa näin jatkosta.

Toinen mestarisuosikki, Vitality, joutui niin ikään yllättymään avauspäivän aikana. Ensimmäinen ottelu Imperialia vastaan hoitui rutiinilla, kun Vitality voitti kotiyleisön suosikkijoukkueen 16–9. Toinen ottelu päättyi kuitenkin yllätykseen, kun GamerLegion voitti Vitalityn 16–10.

CS:GO-majoreiden aikana on mahdollista ostaa itselleen major-passi, jossa muun muassa ennustetaan sitä, mitkä joukkueet menevät jatkoon. Ennustuksessa täytyy tietää myös se, mikä joukkue etenee puhtaasti jatkoon kolmella voitolla ja mikä joukkue putoaa suoraan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen pois.

HLTV:n päätoimittaja, Milan “Striker” Švejda, kommentoi yllätyksellistä avauspäivää Twitter-tilillään.

– 99% veikkauksista menossa pieleen?

Näin pelataan tiistaina

Challengers Stagen toinen päivä alkaa niiden joukkueiden otteluilla, jolla on ensimmäisen päivän jälkeen takana yksi voitto ja yksi tappio. He kuuluvat siis niin sanottuun “1–1” -pooliin.

 • Evil Geniuses9z (kello 16)
 • VitalityOutsiders (kello 16)
 • OGFURIA (kello 17.15)
 • BIGGrayhound (kello 17.15)

“1–1” -poolin jälkeen siirrytään pelaamaan vuorotellen voittajien ja häviäjien pelejä. Kaksi tappiota avauspäivänä kärsivät 00NATION, IHC, Cloud9 ja Imperial. Kaksi näistä joukkueista joutuu jättämään major-unelmansa tiistain jälkeen.

 • 00NATIONIHC (kello 18.30)
 • Cloud9Imperial (kello 22)

Kaksi joukkuetta varmistaa paikkansa Legends Stagella jo tiistaina. Neljä joukkuetta pystyi voittamaan molemmat ottelunsa avauspäivänä. Nämä joukkueet ovat MOUZ,fnatic, GamerLegion ja Bad News Eagles. Jälkimmäisistä toinen varmistaa jo tänään paikkansa Legends Stagella, mikä on suuri yllätys.

 • MOUZfnatic (kello 18.30)
 • GamerLegionBad News Eagles (kello 22)

Lähteet: HLTV, Striker | Kuva: ESL